Amnesty-schrijfactie Write for Rights

WEERT – Het is weer tijd voor het grootste mensenrechten-evenement ter wereld. Ieder jaar rond 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, komen leden van Amnesty en iedereen die met hen mee wil doen tijdens de Amnesty-schrijfactie Write for Rights in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn.

Honderdduizenden brieven gaan naar koningen, ministers en presidenten en ze vragen hun een einde te maken aan onrecht. Na de actie van vorig jaar zijn vier personen vrijgelaten. Één in Algerije en drie in Myanmar.

In Burundi is de straf van een mensenrechtenverdediger van 32 jaar teruggebracht naar een jaar en in Zuid-Afrika is een zaak waar de politie niets aan had gedaan toch weer heropend.

  • Vanwege corona organiseren ze geen fysieke bijeenkomst maar je kan alle achtergrondinformatie en voorbeeldbrieven krijgen door een mail te sturen naar [email protected].

  • Ontvang je liever een kant-en-klaar pakket met voorbeeldbrieven en schrijfpapier in de bus dan kun je contact opnemen met: Leny Beuvens Tel. 0495-535983 of met Laurens van Gompel Tel. 0495-52146.

Je krijgt er ook duidelijke uitleg bij over de manier waarop de brieven verstuurd kunnen worden en je krijgt een lijstje met adressen in Weert waar je de brieven in de bus kan deponeren als je ze zelf niet verstuurt.

Vorig artikelResultaten verkeerscontrole A2 bij Maasbracht
Volgend artikelRotary Weert Land van Horne steunt carnaval in het Weerterland