Resultaten verkeerscontrole A2 bij Maasbracht

Foto via Politie Limburg

MAASBRACHT – Gisteren vond er een verkeerscontrole plaats in Maasbracht langs de A2. Het betrof een gezamenlijke controle van Politie Echt, Team Verkeer van de Dienst Infra, de Landelijke Eenheid en de Marechaussee.

Hierbij werd de ANPR ingezet. ANPR is een automatische kentekenplaat herkenning. Een speciale camera las kentekens van voorbij rijdende voertuigen uit. De gelezen kentekens werden vergeleken met een lijst gezochte kentekens, bijvoorbeeld kentekens van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden door justitie bijvoorbeeld voor een lopend onderzoek.

Door motorrijders werden de voertuigen waarop een ‘hit’ ontstond naar de controleplaats gebracht.

Drugs

Tussen 14:00 uur en 22:00 uur werden 62 voertuigen gecontroleerd.Van bestuurders waarvan vermoed werd dat zij verdovende middelen gebruikt hadden, werd een speekseltest afgenomen. Acht bestuurders testten positief op het gebruik van verdovende middelen. Van hen werd ter plaatse door een forensisch arts een bloedproef afgenomen.

De uitslag en de daarbij behorende straf volgt later.

Inbrekerswerktuig

Ook trof de politie een auto aan met valse kentekenplaten. Deze waren bijna niet van echt te onderscheiden. In deze auto werd inbrekerswerktuig gevonden en een laptop met software om zogenaamde ‘keyless-entry’ voertuigen (een auto die uitgerust is met een zender/ontvanger waardoor deze zonder sleutel geopend kan worden) te stelen. De inzittenden zijn aangehouden. De computerapparatuur, het inbrekerswerktuig en de auto zijn in beslag genomen.

Bekeuringen

Twee personen waren in bezit van een steekwapen. Zij kregen een bekeuring. Verder zijn er achttien bekeuringen uitgeschreven voor onder andere; het rijden zonder rijbewijs (2), het weigeren van een drugstest, getinte ramen, het vasthouden van een mobiele telefoon en diverse snelheidsovertredingen. Er is en bedrag van €2580,- aan openstaande boetes geint, zo meldt de politie Limburg.

Vorig artikelLim­burgs ere-am­bas­sa­deur­schap voor Mo­ni­que Prin­cen
Volgend artikelAmnesty-schrijfactie Write for Rights