Herdenking Brits Militair kerkhof Nederweert aangepast

NEDERWEERT – Vanwege de oplopende besmettingen en de situatie in de Limburgse ziekenhuizen vraagt de organisatie van de herdenking op zaterdag 13 november a.s. op het Brits Militair kerkhof in Nederweert, de Bond van Wapenbroeders afdeling Ospel, jouw aandacht voor het volgende.

Om de herdenking dit jaar onder deze omstandigheden toch door te kunnen laten gaan moeten ze helaas de leden van de Bond van Wapenbroeders, de adoptanten van de graven en de overige belangstellenden oproepen om a.s. zaterdag niet naar het kerkhof te komen om de herdenking bij te wonen. 

Adoptanten wordt daarom gevraagd om hun bloemen niet te komen te leggen op die zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur. Het is dus wel mogelijk voor de adoptanten om bloemen te leggen bij hun graf, maar alleen niet tussen 12.00 en 16.00 uur.

Bij de herdenking zullen dan alleen genodigden aanwezig zijn om bloemen te leggen, om een rol te spelen in de ceremonie of om te zorgen voor de omlijstende muziek. Het houden aan de basismaatregelen (met name de 1,5 meter afstand) is niet mogelijk als het te druk wordt. Het door kunnen laten gaan van een waardige herdenking heeft onder deze bijzondere omstandigheden prioriteit.

Vorig jaar was het namelijk een zeer sobere ceremonie. Dit jaar kan de ceremonie dan volledig worden gehouden. Volgend jaar hopen ze dat het mogelijk is om in grote getalen aanwezig te zijn.

Vorig artikelAlda Creatief in Nederweert zoekt opvolging
Volgend artikelIn memoriam: Bèr Heijlen