Ticketverkoop Huis van Nicolaas in Weert gestart

WEERT – Het Huis van Nicolaas in Weert opent op 16 november voor de negentiende maal de deuren. Om een bezoek aan Sinterklaas in goede banen te leiden werkt de organisatie dit jaar voor het eerst met tijdsloten van een half uur waarbinnen gasten kunnen arriveren.

Vanaf 1 november is de ticketverkoop van reguliere tickets gestart en dat resulteerde direct in een flitsende start. Via www.huisvannicolaas.nl is het mogelijk vooraf een tijdslot te reserveren. De organisatie vindt dat een bezoek voor iedereen mogelijk moet zijn, dus tickets via de website kosten slechts 2 euro per persoon. Dit is exclusief transactiekosten. Aan de kassa van het Huis van Nicolaas zijn alleen kaarten verkrijgbaar als het tijdslot niet uitverkocht is, tegen een entreeprijs van 2,50 per persoon.

De tijdsloten van een half uur zorgen ervoor dat bezoekers verspreid over de dag arriveren. Eenmaal binnen mag iedereen zo lang op bezoek komen als ze willen. Omdat dit bij binnenevenementen en horeca-aanbod verplicht is wordt bij de kassa iedereen vanaf 13 jaar gecontroleerd op een geldige QR-code via de CoronaCheck-app of een papieren uitdraai hiervan.

Ontdekken waar Sint slaapt

Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent de deuren in de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis Weert. Kinderen, groot en klein, nemen een kijkje in diverse kamers en ontdekken waar Sint en Pieten slapen, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt, waar de Pieten leren hoe de vaarroute van Spanje naar Nederland loopt en natuurlijk hoe te klimmen over de daken.

Het Huis van Nicolaas is in 2021 geopend van 16 november t/m 5 december, voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld.

Vrijwilligers gezocht

De organisatie van het jaarlijkse evenement is in handen van Stichting Huis van Nicolaas en draait volledig op vrijwilligers. Elk jaar is het weer een flinke klus om zo’n grote groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen. Ook voor dit jaar zoekt het Huis van Nicolaas weer vrijwilligers die Sint een handje komen helpen. Aanmelden kan voor ochtenden, middagen en hele dagen. Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op www.huisvannicolaas.nl/vrijwilliger.

Vorig artikelKom ontbijten met de wethouder in Maasgouw!
Volgend artikelCircus Renz International naar Weert