Kermis Weert: familiekermis met drie pleinen

Kermis in opbouw

WEERT – Van vrijdag 24 tot en met woensdag 29 september staat Weert weer in het teken van de kermis. Dit jaar is het vooral een regionale familiekermis, gericht op bezoekers uit Weert en omgeving. Er zijn drie kermispleinen: bij de stadsbrug, op het Bassin en op het Kasteelplein. Met 80 attracties vind je op ieder kermisplein diverse attracties voor jong en oud.

Check regelmatig via www.kermisweert.nl hoe druk het op een kermisplein is. Zo voorkomen ze grote drukte en blijft het gezellig. Zodat Weert kermis ook dit jaar de snelste, gezelligste en goedkoopste kermis van Nederland is.

De kermis is dit jaar anders georganiseerd, ze nemen extra maatregelen om de openbare orde en veiligheid te kunnen garanderen. De drie kermispleinen zijn omheind en hebben één ingang en een aparte uitgang. Die staan aangegeven op de plattegrond, via kermisweert.nl of in de kermis Weert-app. Voor ieder plein bekijken ze apart hoeveel bezoekers tegelijk aanwezig kunnen zijn. Zo voorkomen ze grote drukte en blijft het gezellig. Er is cameratoezicht en er zijn telcamera’s en looproutes op en tussen de kermispleinen. Het kan dus zijn dat je even moet wachten voordat je een kermisplein op kan. Als de veiligheid van bezoekers in gedrang komt, kan de burgemeester overwegen om de kermis stop te zetten.

Check de drukte!
Ze doen ook een beroep op bezoekers: check regelmatig hoe druk het op de kermis is. Via de druktemeter op kermisweert.nl kun je zien hoe druk het op ieder kermisplein is. Hier houden ze je ook op de hoogte van actuele informatie over de kermis.

Openingstijden
De kermis start vrijdag 24 september om 15.30 uur met een half uur gratis draaien voor de jeugd. Vanaf zaterdag draaien de attracties iedere dag vanaf 12.30 uur. De gemeente Weert heeft gekozen voor een eenduidige sluitingstijd van kermis, horeca en evenementen. Dat houdt in: om 00.00 uur ‘muziek uit, tap dicht, licht aan’. Attracties mogen nog tot 00.30 uur draaien voor de mensen die in de wachtrij staan; en ook voor horeca en evenementen is er leegloop tot 00.30 uur.

Routes kermispleinen
Op en tussen de kermispleinen zijn looproutes voor eenrichtingsverkeer gecreëerd. Die worden ter plekke duidelijk aangegeven met borden. Ieder kermisplein heeft één ingang en een aparte uitgang. Deze staan aangegeven op de kermisplattegrond.

Coronacheck
Voor de kermis hebben bezoekers géén coronatoegangsbewijs (vaccinatie, herstelbewijs of negatieve test) nodig. Voor horeca en horeca-evenementen is wel een coronatoegangsbewijs nodig. Meer informatie hierover is te vinden via www.rijksoverheid.nl/coronavirus.

Wegafsluitingen
Vanaf dinsdag 21 september 18.30 uur is een aantal wegen afgesloten vanwege de kermis en de opbouw ervan. Het gaat om de Eindhovenseweg (deel tussen de rotonde bij de Schoutlaan/Hushoverweg en de stadsbrug), Oude Suffolkweg, het Bassin en de Kasteelsingel (het stuk van het Bassin tot aan de Oelemarkt/Biest, in beide richtingen). Over de stadsbrug kan dus geen verkeer rijden. De afsluitingen gelden voor al het verkeer, behalve voetgangers. Door de kermis kan het dus voorkomen dat je om moet rijden. De route naar het centrum van Weert wordt ter plekke aangegeven met borden. De afsluitingen duren tot uiterlijk donderdag 30 september 20.00 uur, vanwege het afbreken van de kermis.

Vanaf dinsdag 21 september 18.30 uur geldt ook een parkeerverbod op het Kasteelplein, Bassin, de oostzijde van de Wilhelminasingel (tussen Molenpoort en Beekpoort), in de Muntgarage en het Oud Gasthuisplein (parkeerdek oude stadhuis), in verband met de opbouw van de kermis. Ook het parkeerverbod geldt tot donderdag 30 september 20.00 uur. Omwonenden en werknemers met een parkeerabonnement of -bundel zijn rechtstreeks geïnformeerd over alternatieve parkeermogelijkheden tijdens de kermis.

Parkeren tijdens de kermis
Op diverse plekken in de binnenstad zijn parkeerlocaties. Hier kun je veelal bewaakt en overdekt je auto parkeren. De parkeergarages (m.u.v. Muntgarage en het daarboven liggend parkeerdek Oud Gasthuisplein) zijn gewoon bereikbaar. Vanaf de toegangswegen naar Weert leiden borden je naar parkeergarages en parkeerterreinen die op loopafstand van een kermisplein liggen. In het centrum van Weert kun je je parkeergeld contant betalen, pinnen of achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiel. Het tarief is €1,50 per uur en €6,00 per dag (uitgezonderd het P+R terrein van Q-park, dat heeft eigen tarieven).

Fietsers kunnen terecht bij diverse parkeergelegenheden in de binnenstad. Tijdens de kermis worden nog twee extra fietsenstallingen ingericht, tegenover het politiebureau (Kasteelsingel) en aan de Burgemeesterlaan, bij kermisplein Stadsbrug.

Prikkelarme kermis
Dinsdag 28 september van 12.30 tot 14.30 uur kunnen bezoekers weer genieten van een prikkelarme kermis. Dat houdt in dat er geen harde muziek is en geen felle lichten of lichtflitsen. Ook wordt de ritsnelheid aangepast en is er langer tijd om in- en uit te stappen. Alle kermisexploitanten zijn gevraagd om mee te werken. Zo kan echt iedereen genieten van de Weerter kermis.

Kermisnieuws & informatie
Actuele informatie over de kermis vind je op www.kermisweert.nl en tijdens de kermisdagen in de Kermis Weert-app.

Vorig artikelWelkom in Weert! Welkom bij Basketbal Academie Limburg!
Volgend artikelOpen dag nieuwe brandweerkazerne Nederweert