Talkshow ‘Land vol archeologie’ belicht de archeologische rijkdom van Limburg

Op vrijdag 17 september as. presenteren de Stichting Archeologie & Publiek en ArcheoHotspots de vijfde en laatste editie van de live-talkshow ‘Land vol archeologie’. De show wordt uitgezonden vanuit de ArcheoHotspot van De Vondst in Heerlen en is te volgen via een livestream.

De uitzending staat in het teken van de archeologie van de provincie Limburg, die uitzonderlijk rijk en gevarieerd is. We zien onder andere hoe vrijwilligers, scholieren en archeologen in Weert samen de geschiedenis van de Graven van Horne hebben onderzocht, hoe er in Venlo aan conflictarcheologie wordt gedaan en wat recent onderzoek van het thermencomplex in Heerlen heeft opgeleverd.

Evert van Ginkel en Marie-France van Oorsouw zijn wederom de talkshowhosts en archeoreporter Vera Verkooijen toont archeologische bezienswaardigheden in de provincie, van vuursteenmijn tot sporen van Romeinen. Via de Mentimeter en chat nodigt Vera Verkooijen iedereen uit om vanuit huis mee te praten.

Vrijdag 17 september, 19:00-20:00
Livestream is te bekijken via https://www.event-online.nl/landvolarcheologie
Aldaar ook na afloop terug te kijken, vanaf het begin van de week ná de uitzending.

Vorig artikelStef Strous burgemeester van Maasgouw tot juli 2023
Volgend artikelEten met Franciscus