Seniorenorkest RICK gaat weer op tournee

Na een corona-pauze zijn de leden van het seniorenorkest RICK sinds afgelopen mei weer volop bezig met het maken van muziek. Iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur wordt er gerepeteerd in het Muziekhuis aan de Schuttebeemd 132 te Weert. De ruim 35 leden van het orkest komen uit de hele regio. Van Valkenswaard, Maarheeze, Budel, Hamont, Weert, Nederweert tot Meijel. Het ensemble staat onder de bezielende leiding van de bekende Weerter dirigent Thieu Snoek.

Het repertoire bestaat uit vlotte marsen, vrolijke walsen, swingende polka’s, bekende schlagers, filmmuziek, populair klassiek en evergreens. Nieuwe muzikanten zijn altijd van harte welkom. Vind je muziek maken een leuke hobby en denk je er over ook mee te gaan spelen, kom dan gerust eens kijken en luisteren op de wekelijkse repetitie. Of bezoek gewoon een van de optredens die het orkest de komende tijd verzorgt. Voor meer informatie kun je terecht op de website van RICK www.rickraakt.nl.

Maarheeze

Op vrijdag 17 september treedt het Seniorenorkest op in Maarheeze voor de Seniorenvereniging in samenwerking met de Zonnebloem. Het optreden zal plaatsvinden in Onze School, Stationsstraat 52, 6026 CW Maarheeze. Aanvang is om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Er zal twee keer ruim een half uur gespeeld worden met daartussen een pauze. De entree is gratis. Wel is het in verband met corona noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Dit kan via telefoonnummer 0495 623589of via e-mail [email protected]. Het aantal plaatsen is beperkt.

Cultureel Lint

Op zondag 19 september treden de senioren van RICK op tijdens het Cultureel Lint in Weert. Hier laten professionele en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek genieten van allerlei kleine voorstellingen en presentaties. Het evenement wordt georganiseerd door het Munttheater, RICK en De Bosuil. Voor meer informatie kijk ook op www.cultureellint.nl. Het seniorenorkest zal spelen in het Weerter stadhuis, Wilhelminasingel 101, vanaf 16.30 uur tot ongeveer 17.15 uur. De toegang is gratis. Wil je komen luisteren meld je dan aan via bovenstaand e-mail adres. Dit in verband met de nog geldende corona maatregelen.

Franciscus Huis

De eerste week van oktober is het de nationale Week tegen Eenzaamheid. Op woensdag 6 oktober geeft het Seniorenorkest de gasten een warm onthaal in het Franciscus Huis, Biest 43a, 6001 AP Weert. Het orkest speelt twee keer een half uur tussen 11.00 en 13.00 uur.

Er is naast muziek een maaltijd voor ongeveer 150 personen. Muziek verbindt de mensen en dat is het doel van het evenement ‘Eten met Franciscus’. De combinatie van muziek en eten geeft deze gebeurtenis haar bijzondere karakter: mensen het gevoel geven dat ze er bij horen. Organisatie van dit evenement is in handen van gemengd koor Creatura. Wil je nog deelnemen aan deze bijeenkomst? Dat kan door je aan te melden met naam, adres en woonplaats via [email protected]  De kosten zijn 5 euro p.p.

Het seniorenorkest van RICK is dus volop in beweging. Graag verwelkomen we je als toehoorder bij de bovenstaande optredens. Of kom eens luisteren bij de wekelijkse repetitie op vrijdag als je zelf interesse hebt in muziek maken.

Vorig artikelAmerikaan claimt erfgenaam graaf Philips van Horne te zijn
Volgend artikelPresentatie bouwhistorisch onderzoek Paterskerk Weert