Amerikaan claimt erfgenaam graaf Philips van Horne te zijn

WEERT – In Amerika woont -naar eigen zeggen- de rechtstreekse afstammeling van Philippe de Montmorency, graaf van Horn en heer van Weert (1524-1568). Zijn naam en titels luiden voluit: Edward Bieniak, His Highness the Prince of Horne, Prince of Greece and Denmark, Baron of Montmorency.

De website van deze prins zegt het volgende: ‘Philip de Montmorency was een Nederlandse en Franse edelman geboren in 1524. Hij was een slachtoffer van de Inquisitie in de Spaanse Nederlanden en stierf in 1568. Hij stierf terwijl zijn vrouw, Anna Walburgis van Nieuwenaer, zwanger was van hun eerste kind, Christian I van Horn. Christian I werd kort na zijn geboorte naar Nieuw-Nederland (het huidige New York) gestuurd om zijn veiligheid te verzekeren en zijn aanspraak op het nu vorstendom Horne te beschermen’.

Historici uit Weert geven aan dat alleen bekend is dat Philips en Anna één zoon gehad zouden hebben en dat deze al op zeer jonge leeftijd zou zijn overleden. Historici herkennen de stamboom van het Huis van Horne dan ook niet zoals die gepresenteerd wordt op de website van de prins. Vermoedelijk gaat dan ook om ‘fake-news, only in America…’

Edward Bieniak, Prince of Horn heeft ook een eigen microwiki pagina en een website.

 

 

 

Vorig artikelVan start: Keyport Meets – Regio in je Rugzak
Volgend artikelSeniorenorkest RICK gaat weer op tournee