Wandel mee tijdens de Avond4Daagse van Altweerterheide

Tijdens de tochten maken de deelnemers kennis met nieuwe en oude verhalen van het ontginningsdorp Altweerterheide die door boeren, burgers en buitenlui met luchtige ‘pop up acts’ tot leven worden gewekt. Al wandelend maken de wandelaars op speelse wijze kennis met de markante plekken, betekenisvolle figuren en bijzondere praktijken van het Weerter kerkdorp Altweerterheide.

X-factor

Met de zoektocht naar de X-factor van het ontginningsdorp Altweerterheide wordt elk jaar  een ode gebracht aan het landschap en de geschiedenis van de oude en nieuwe ontginningen. Gaandeweg ontdekt men dat het ‘groene hart van Weert’ geen loze kreet is.  Dit jaar staan ‘nieuwe hoogtepunten’ in de Hei op het programma. Van het spel met de kleine balletjes tot het warme zand van de Tungelderwal. Op de eerste dag doen het voormalig woonoord Tungelroy aan waar vanaf 1950 Molukse gezinnen weden ondergebracht.

Plekken van plezier

Naast het wandelplezier draait het om de verbindingen en de ludiek gebrachte verhalen. Van de handel en wandel, de sprokkel en smokkel aan de grens. Van de sport, muziek en ontspanning. Naast een vrolijke noot komen de deelnemers op plekken die ze doorgaans niet gauw zullen aandoen. Wandelaars aan deze 4Daagse krijgen zo een hele andere kijk op het groen, de geschiedenis van de ‘Hei’

Er kan elke avond gekozen worden uit routes van 6 km of 10 km.

In verband met covid-maatregelen inschrijving uitsluitend vooraf via www.altweerterheide.nl
Deelnamekosten € 6,- per deelnemer. Inschrijfgeld overmaken op rekening NL40 RABO 0310 9825 96 tnv PHHG Mols. Er kan gestart worden tussen 17:00 en 19:00 uur vanaf het terras van De Paol in Altweerterheide. De acts vinden plaats ná 18.00 uur!

Programma

Dinsdag, 31 augustus : de Wall – Dijkerpeel
Woensdag 1 september: Tungelroysebeek-Wijffelterbroek
Donderdag 2 september: Aovert-IJzeren Man
Vrijdag 3 september: Laurabossen – Hazenheuvel

Meer informatie op www.altweerterheide.nl of Facebook Avond4Daagse Altweerterheide

Vorig artikelWie kent deze aanrander?
Volgend artikelDit jaar geen Kinderbraderie in Weert