Fun Beach in Panheel opent reuzenglijbaan Super Slide

Paneheel – Een plateau op 14 meter hoogte, 4 waterspringschansen naar beneden en een ferme duik door de lucht: de Super Slide bij Fun Beach is niet zomaar een waterglijbaan. Het is een unieke waterattractie voor de échte thrill seekers onder ons. Na maanden in aanbouw te zijn geweest opent de reuzenglijbaan vandaag eindelijk voor publiek. Met de Super Slide voegt het populaire dagstrand in Panheel dat ook populair is bij de inwoners van het Weerterland een nieuwe eye catcher toe aan zijn faciliteiten.

Langgekoesterde wens

Met het opleveren van de Super Slide komt een langgekoesterde wens van de organisatie in vervulling. De corona-crisis en daaropvolgend het tekort in bouwmaterialen zoals glaswerk, hout en zelfs schroeven zorgde ervoor dat de opleverdatum van de Super Slide al sinds maart 2020 meerdere malen werd opgeschoven. Daarnaast moest de glijbaan volledig op maat worden geconstrueerd: van zulke grote glijbanen bestaat geen bouwpakket. De Super Slide is één van de weinige reuzenglijbanen in Europa en wordt een ware publiekstrekker voor waterglijbaanfanaten: deze enthousiastelingen reizen de hele wereld over voor vergelijkbare attracties.

Nu de constructie staat en volledig is goedgekeurd op het gebied van veiligheid, kan de Super Slide eindelijk open voor publiek. Ook de eerste testmiddag zit erop, waardoor alle bezoekers vanaf donderdag 12 augustus een sprong in het diepe kunnen wagen. Hiervoor kunnen kaartjes worden gereserveerd op de website van Fun Beach.

Niet de enige eye catcher

De Super Slide is niet de enige eye catcher van Fun Beach Event & Leisurepark. Zo ligt één van de hoogste fonteinen ter wereld in het water, naast het grootste Aquapark van Nederland. Overal rondom het park worden “instagrammable” spots gecreëerd waar je selfies kunt nemen en sinds kort is ook peuterstrand Little Beach toegevoegd aan de faciliteiten. De bouw van de Super Slide past daarmee naadloos in de visie van Fun Beach Event & Leisurepark voor de komende jaren: investeren in kwaliteit en bezoekersbeleving in plaats van kwantiteit. 

Vorig artikelWeert Lokaal draagt Henk van de Loo voor als beoogd wethouder
Volgend artikelTaskforce Corona Midden-Limburg komt op stoom