Muziekset gratis beschikbaar voor o.a. muzikanten en horecazaken

Met het loslaten van steeds meer coronamaatregelen is er gelukkig ook steeds meer mogelijk voor muzikanten om terug op te gaan treden. De gitaar of draaitafels worden afgestoft, de stemmen worden gesmeerd en concerten worden weer vastgelegd.

Helaas ziet de popcoördinator in Weert het aantal speelplekken steeds verder teruglopen: er zijn weinig muzikanten en er zijn niet veel locaties die beschikken over een muziekset waarmee het geluid overgedragen kan worden op het publiek. Ook de kosten voor het inhuren van dit materiaal (en de geluidstechnicus) helpt niet om het aantrekkelijk te maken. 

Daarom kunnen muzikanten, horecazaken en andere locaties in de regio van Weert die een podium willen bieden aan muziektalent vanaf vandaag gratis een muziekset lenen via de popcoördinator.

In het najaar van 2020, midden in de beperkingen van de coronamaatregelen, vond een geslaagde crowdfunding plaats waarmee deze muziekset kon worden aangeschaft. Een kleine zestig donateurs droegen financieel bij om dit plan waar te kunnen maken. Nu is het moment gekomen om de set aan te bieden aan de muzikanten en organisatoren in de regio.  

Is het echt gratis?

Ja! Het enige wat de popcoördinator terugvraagt is een leuke foto van de set op locatie en een tag op social media. 

Voor nu en later

Deze muziekset is kwalitatief goed, eenvoudig mee te nemen en redelijk eenvoudig in gebruik maar niet geschikt om een volledige (pop)band mee te versterken. Daarvoor heb je een grotere set nodig, vaak veel meer microfoons én daarmee een technicus die alles aansluit en in balans mengt. Deze muziekset leent zich het best voor singer-songwriters of een duo/trio.

Men hoopt méér livemuziek in de regio te gaan brengen: Wanneer een organisator de ene keer minder kosten heeft doordat onze set gebruikt wordt dat er een volgende keer daardoor wél gekozen wordt om ook een grote set met technicus in te huren en weer meer toeschouwers te laten genieten van mooie muziek. 

Als je interesse hebt om de muziekset te huren kun je meer informatie vinden én reserveren op www.checkeentwee.nl 

Vorig artikelStadsgidsen starten rondleidingen op de voorburcht van kasteel
Volgend artikelVoortzetting van samenwerking Cultuurregio