Voortzetting van samenwerking Cultuurregio

De samenwerkende gemeenten in Noord- en Midden-Limburg hebben ingestemd met het voortzetten van de vruchtbare samenwerking tot en met 2024. Samen met de provincie Limburg wordt voortgebouwd op de resultaten van de eerste twee jaar ‘Ontwikkelen door te doen’: een co-productie van en voor makers én mogelijk-makers voor een betere zichtbaarheid, meer talentontwikkeling en een vruchtbaar productieklimaat van deze bloeiende cultuurregio.

Het bestuur van de Cultuurregio Noord-Limburg, bestaande uit de portefeuillehouders van de betrokken gemeenten, is zeer tevreden over de samenwerking: van het versterken van de voedingsbodem voor talenten en makers, het gericht ondersteunen van de kansrijke programma’s popmuziek en film, tot het bevorderen van de kruisbestuiving binnen en buiten de regio. De Cultuurregio werkt hier de komende jaren samen met het culturele veld op volle kracht aan verder. 

Meerjarenplan

In het door twaalf gemeenten vastgestelde meerjarenplan spreekt de Cultuurregio Noord-Limburg de gedeelde ambitie uit voor een sterke regionale culturele infrastructuur voor makers en mogelijkmakers.

Een Cultuurregio met een onderscheidend profiel binnen de provincie, met landelijke erkenning en een uitstraling en aantrekkingskracht tot ver buiten de eigen grenzen. Een Cultuurregio die bloeit! Het plan, inclusief verhalen van makers uit de regio, is terug te lezen op: www.cultuurregionoordlimburg.nl.

Terugblik

In de afgelopen twee jaar bouwden de samenwerkende gemeenten samen met het culturele veld aan de voorwaarden en contouren van een eigen(zinnig) profiel van de Cultuurregio Noord-Limburg. Dit resulteerde onder andere in de eerste landelijke proeftuin popmuziek, het ontwikkeltraject voor filmmakers Shoot Noord!, bijdragen aan bijzonder theater voor de zorg, cross-overs tussen breakdance en harmonieën en de vestiging van gerenommeerde slagwerkers in de regio.

Cultuurregio Noord-Limburg

De Cultuurregio Noord-Limburg is een samenwerking tussen de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert en wordt ondersteund door de Provincie Limburg.

Vorig artikelMuziekset gratis beschikbaar voor o.a. muzikanten en horecazaken
Volgend artikelAanhouding na illegale lozingen afvalwater in Nederweert