’t Veerhuis in Wessem stijgt de hoogte in

WESSEM – De coronaregels worden steeds verder versoepeld, maar die 1,5 meter blijft nog steeds een ding. Om toch iedereen een plekje te geven aan de Maas wordt er bij café ’t Veerhuis in Wessem een extra verdieping bovenop het huidige terras gebouwd. Bijkomend voordeel is dat deze verdieping een nieuw en uniek perspectief op de Maas geeft.

De verdiepingsvloer wordt gebouwd in samenwerking met Spaan Metaal uit Nuenen en met goedkeuring van de gemeente Maasgouw. Op de dag dat de vergunning voor dit project werd afgegeven werd direct alles in werking gesteld om zo snel mogelijk te kunnen starten om met de aankomende versoepelingen er helemaal klaar voor te zijn.

Versoepelingen in de horeca
Op de terrassen mocht je alweer een tijdje met maximaal vier personen aan een tafel zitten, maar er geldt wel nog een maximum van 50 personen per terras. Vanaf zaterdag 26 juni wordt dit echter opgeheven en mogen er weer meer mensen op het terras zitten. Dit is dan ook een uitstekend moment om het terras uit te breiden en volop in te zetten op een drukke zomer. De verdiepingsvloer in Wessem komt dus op precies het juiste moment.

Dubbeldeksterras aan de Maas in Wessem
De verdiepingsvloer creëert zo’n 175m2 extra terrasoppervlakte en staat op een stevige ijzeren stellage. De systeemconstructie wordt normaliter opgezet in de grootste expocentra in heel Europa. Spaan Rental maakt unieke constructies en is gespecialiseerd in standbouw met grote overspanningen tot maar liefst 5 meter. Het bedrijf heeft ook veel last van de coronamaatregelen en de afgelasting van meerdere grote beurzen. Ook zij zijn blij dat ze weer aan de gang mogen met een project als dit.

Over café ’t Veerhuis
Café ’t Veerhuis is gevestigd op Polstraat 1 in Wessem. Een plek direct aan de Maas en met een terras dat over de rivier heen hangt. Sinds 2013 is Bram Smeets de eigenaar van ’t Veerhuis, restaurant Pont, Sloephuren-Limburg.nl en dus nu erbovenop nog het dubbeldeksterras. Het hoekpand werd vroeger nog gebruikt als wachtkamer die aan ’t wachten waren voor de oversteek van noord naar zuid. Het monumentaal pand fungeert al jaren als café en is ondertussen één van de hotspots van Midden Limburg. Met fleurrijke parasols, veel groen en gekleurde stoelen is het een hippe locatie aan de oever van de Maas.

Vorig artikelDe Bosuil gaat weer volledig open
Volgend artikelWeerterlandprijs podium voor inspirerende én startende ondernemers