Weerterlandprijs podium voor inspirerende én startende ondernemers

Op 3 november  2021 zal, na drie succesvolle eerdere edities, voor de vierde keer de Weerterlandprijsuitgereikt worden aan een van de succesvolle, onderscheidende en ondernemende bedrijven die Nederweert en Weert rijk zijn. 

Door corona kon de editie van 2020 helaas niet doorgaan. De organisatie wil met vernieuwde energie dit jaar wederom een podium bieden aan ondernemerschap in het Weerterland.

De eerste editie dateert alweer uit 2014 en werd toen gewonnen door geitenmelkerij van Summeren uit Stramproy. In 2016 viel deze eer te beurt aan Moonen Packaging. In 2018 vielen Herpertz kraanverhuur uit Nederweert (Weerterlandprijs) en Kr8tig (RABO verbindingsprijs) in de prijzen. De winnaars van de prijzen zijn tot op de dag van vandaag zeer enthousiast over het podium en de kansen en mogelijkheden die de prijs hen geboden heeft. Op woensdag 3 november 2021wordt de Weerterlandprijs voor de vierde keer uitgereikt.

Trots ondernemen in het Weerterland!

Het doel van MKB Limburg, de initiatiefnemer van deze prijs, is de Weerterland ondernemers en de regio in de schijnwerpers te zetten, te verbinden en versterken. De ondernemersprijs wordt inmiddels breed gesteund door de beide gemeentes en het bedrijfsleven. Rotaryclub Weert land van Horne organiseert wederom de feestelijke finaleavond in het Munttheater.

De Weerter Belofte

Dit jaar kunnen ook startende ondernemers een plek in de spotlight verdienen. Onder de naam “De Belofte van het Weerterland” wil de organisatie drie jonge ondernemers het podium bieden om zich aan de regio voor te stellen. Regionale bedrijven die mee willen doen kunnen via een pitch een groep ondernemers ervan overtuigen dat zij deze plek op het podium verdienen. 

Meer dan de eer!

Meedoen aan de Weerterlandprijs heeft een grote impact op een bedrijf. Winnaars van eerdere edities vertellen dat het hen wel energie heeft gekost, maar dat het nóg veel meer heeft opgeleverd. Winnaar van de ondernemersprijs 2018, Jan-Paul Herpertz, kijkt er met plezier op terug. “Ik vind het zeer waardevol dat een onafhankelijke jury op een professionele manier alle facetten van je bedrijf onder de loep neemt en dan tot een positief oordeel komt” zegt hij lachend. “Wat ik heel bijzonder vond was dat ik deze geweldige avond samen met mijn kinderen kon vieren”. Op de vraag of hij het weer zou doen hoeft Jan-Paul niet lang na te denken. “Natuurlijk zou ik het weer doen, ik kan het collega ondernemers dan ook van harte aanbevelen.”

Rabobank verbindingsprijs!

Ook deze editie heeft Rabobank Weerterland en Cranendonck het initiatief genomen om een prijs toe te kennen aan bedrijven die op een unieke, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding zijn aangegaan. De Rabobank verbindingsprijs werd in 2018 gewonnen door kr8tig gevestigd in Weert. Het bedrijf aan de Parallelweg in Weert is een leer-werkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken aan hun toekomst.

Start nominatie Weerterlandprijs 2021!

Ken jij ondernemende bedrijven die de Weerterlandprijsof De belofte van het Weerterland 2021 verdienen? Bedrijven waar de regio trots op mag zijn en die extra onder de aandacht gebracht mogen worden? Ben jijondernemer en heb je interesse om deel te nemen aan dit evenement?
Kijk dan snel op www.weerterlandprijs.nl voor informatie en nominatie. Inschrijven kan tot 31 juli 2021.

Vorig artikel’t Veerhuis in Wessem stijgt de hoogte in
Volgend artikelPublieksprogramma opgravingen stadspark Weert