Wie wordt Topvrouw van Limburg 2021?

Foto via L1

NEDERWEERT – Komende donderdag 22 april vindt de negende editie van de verkiezing ‘Topvrouw van Limburg’ plaats. Door corona werd deze verkiezing vorig jaar noodgedwongen uitgesteld. Dit jaar biedt L1 de mogelijkheid de verkiezing tijdens een live-uitzending vanuit de Muziekgieterij in Maastricht te volgen: donderdag as. van 18.30 tot 19.25 uur. De drie finalisten zijn advocaat Hayat Barrahmun uit Venlo, Maria Jacobs uit Nederweert (CEO van bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté uit Maastricht (storemanager De Bijenkorf).

Het publiek kan zowel voorafgaande aan als tijdens de uitzending stemmen. Dat kan via L1.nl/Topvrouw. Op die site kom je behalve het stemformulier ook videoportretten over en korte interviews met de finalisten tegen. Wat er allemaal aan voorafgaat voordat je Topvrouw van Limburg bent, inclusief de uitgebreide criteria van de vakjury, is te lezen op https://www.topvrouwenlimburg.nl/.

De uitzending wordt gepresenteerd door Kirsten Paulus en Rian Moonen. De finalisten Hayat, Maria en Esther worden geïnterviewd, waarbij ze hun ambitie kracht kunnen bijzetten. Later volgt een pitch van twee minuten per finaliste aan de jury en de kijkers. De talentvolle zangeressen Madoux en Anna Nita omlijsten de verkiezing met nieuwe liedjes. Vlogger Janet Jayr komt met haar opmerkelijke kijk op de positie van de vrouw. Dyanne Sleijpen vraagt jonge meiden naar hun toekomstplannen.

In de aanloop naar de verkiezing besteden L1 TV en L1 Radio in hun programma’s een week lang aandacht aan Limburgse (top)vrouwen en het thema ‘Diversiteit en inclusie’. In de podcast ‘Sofasessies’ nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Joyce Spijker (schrijfster), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker), Sandra Phlippen (hoofdeconoom bij ABN Amro) en Elle Hollis (zangeres). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg is er een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens. Elke dag zijn die bijdrages te horen in Route Regio op L1 Radio.

L1 kijk én luister je via de L1 en 1Limburg app
L1 TV is te ontvangen via kabel, webtv https://l1.nl/live, Ziggo Digitaal kanaal 30 (Limburg) én 713 (landelijk), Interactieve TV KPN kanaal 508 (Limburg), 507 (Noord-Brabant) en 506 (Gelderland), Interactief zenderpakket Tele2, satellietaanbieder Joyne (betaalpakket), DVB-T en Digitenne.

L1 Radio is te ontvangen via FM 95.3 en FM 100.3, DAB+ 7A, webradio https://l1.nl/live, Interactieve TV KPN kanaal 891, Ziggo Digitaal kanaal (1)831, DVB-T en Digitenne kanaal 117.

Vorig artikelInformatiebijeenkomst RoerOm Energie
Volgend artikelStap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok