Informatiebijeenkomst RoerOm Energie

ROERMOND – RoerOm Energie wil inwoners van Roermond helpen met energiebesparing en samen betaalbare duurzame energie te realiseren. Recent stelde gemeente Roermond aan RoerOm Energie daken beschikbaar van gemeentelijke panden om collectieve zonnedaken te realiseren met behulp van een zogenaamd “postcoderoosproject nieuwe stijl”.

Op donderdagavond 29 april a.s. organiseert Coöperatie RoerOm Energie vanaf 19.30 uur een tweede (online) informatiebijeenkomst over dit project collectieve Zonnedaken in Roermond. Dit in navolging van de geslaagde eerste online informatiebijeenkomst van 14 april jl., welke met medewerking van Rens Evers, wethouder duurzaamheid van de Gemeente Roermond, plaats vond. Al 15 huishoudens uit Roermond vulden na afloop van deze bijeenkomst een belangstellingsformulier in om te gaan deelnemen aan het project. RoerOm Energie streeft naar tenminste 65 deelnemende huishoudens.

Aantrekkelijk rendement
In 2021 biedt de Rijksoverheid speciaal voor leden van energiecoöperaties een vernieuwde subsidieregeling voor postcoderoosprojecten. Een postcoderoosproject is vooral interessant voor mensen die zelf geen geschikt dak hebben om zonnepanelen op te leggen of in een huurhuis wonen, maar toch graag duurzame zonne-energie willen opwekken. Maar ook inwoners die zelf al zonnepanelen op hun dak hebben liggen of gewoon willen investeren in lokaal opgewekte duurzame energie, kunnen deelnemen.

Als deelnemer investeer je in één of meer participaties die zijn gekoppeld aan de gelegde zonnepanelen. Deze participaties leveren over de looptijd een behoorlijk rendement op. Als je gaat verhuizen blijf je eigenaar van de participaties. Dat maakt deze nieuwe postcoderoosregeling nog interessanter om mee te doen. Deelnemers dragen bij aan het opwekken van duurzame energie en leveren daarmee een positieve bijdrage aan de energietransitie.

De gemeente Roermond stelt voor het realiseren van een “postcoderoosproject nieuwe stijl” aan RoerOm Energie dakoppervlak ter beschikking van twee gemeentelijke panden in Herten en nog een dak van een pand nabij het centrum, aan de Slachthuisstraat. Dit project gaat van start onder de naam ‘Zonneroos RoerOm Energie 2021’. Met het realiseren van dit postcoderoos-project komt lokaal opgewekte, duurzame energie voor meer inwoners van Roermond binnen bereik.

Meld je aan voor de informatiebijeenkomst
Wil je meer weten over RoerOm Energie of over het postcoderoosproject “Zonneroos RoerOm Energie”? Bezoek de website: www.RoerOmEnergie.nl en meld je aan voor de (online) informatiebijeenkomst via: [email protected]. Mocht je verhinderd zijn op 29 april, geen nood. Meld je aan en ontvang na 29 april per mail een link om de bijeenkomst te kunnen terugkijken. Ook houden ze je dan op de hoogte van toekomstige informatiebijeenkomsten over dit project.

Vorig artikelMolenNetwerk maakt film over KempenBroek molenerfgoed
Volgend artikelWie wordt Topvrouw van Limburg 2021?