BAL plaatst zich voor de play-offs

foto: Jos van Moorsel

De basketballers van Basketbal Academie Limburg (BAL) hebben zich zaterdagavond na een ruime overwinning op Almere Sailors geplaatst voor de play-offs. Dit is voor BAL de eerste keer in de geschiedenis. De laatste keer dat er in Weert play-off basketbal werd gespeeld was -toen nog onder de naam BSW- in 2013.

BAL speelt dit jaar voor het vierde seizoen in de Dutch Basketbal League met veelal spelers uit eigen opleiding. Dat het opleiden zijn vruchten afwerpt is te zien aan de steeds beter wordende resultaten van het team. Vorig jaar leek BAL zich al te gaan plaatsen voor de play-offs maar toen gooide Corona roet in het eten en werd de competitie stilgelegd. Sinds oktober mag er weer gespeeld worden op het hoogste niveau en met nog 4 wedstrijden te gaan zijn de play-offs al veilig gesteld. Het verschil met de achtervolgende teams is inmiddels zo groot dat BAL niet meer te passeren is op de ranglijst.

Gisterenavond overklaste BAL tegenstander Almere Sailors en stond met de rust al op ruime voorsprong: 52-20. Na rust ging het jonge team van coach Radenko Varagic door met scoren en na 40 minuten spelen was de eindstand 96-58. In de kleedkamer werd er een klein feestje gevierd want na 8 seizoenen is er eindelijk weer play-off basketbal te zien in Weert!

Door de Corona mag er helaas geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden maar alle wedstrijden zijn tegen een vergoeding live te volgens via het livestream kanaal op Eyecons: https://eyecons.com/kanalen/basketbal-academie-limburg

In het reguliere seizoen wordt er nog één thuiswedstrijd gespeeld. Op zaterdag 17 april komt The Hague Royals naar Weert. Daarna wordt er nog een bekercompetitie gespeeld. Het programma hiervan is nog niet bekend. Op 1 mei beginnen de play-offs.

Vorig artikelOuderen door vrijwilligers Met je Hart Weert verrast met paastraktatie
Volgend artikelSP stelt vragen over fout in berekening inhoudingen bijstandsgerechtigen met schulden