Wensbus Leudal rijdt weer vanaf 7 april 2021

Foto via WensbusLeudal.nl

LEUDAL – Vanaf 7 april 2021 kunt U weer gebruik maken van de wensbus. Houdt er echter rekening dat U een rit minimaal een dag van tevoren dient te reserveren.

Per 15 december 2020 ging Nederland opnieuw in lockdown. Dit betekende dat niet essentiële winkels, de horeca etc. op slot gingen. Ook werd bezoek aan verpleeghuizen en zorginstellingen tot een minimum beperkt. Bezoek thuis werd drastisch ingedamd.
Voor de wensbus had dit grote gevolgen. Uit veiligheid van U als passagier en de chauffeur, het zijn allen vrijwilligers op leeftijd, en om het verspreiden van het virus zoveel als mogelijk te beperken is besloten niet langer te rijden.

Nu een grote groep van onze klanten is gevaccineerd hebben wij gemeend dat met het in acht nemen van alle veiligheidsmaatregelen het verantwoord is om te rijden, te meer omdat voor veel ouderen de wensbus een belangrijk onderdeel is geworden in hun dagelijks leven.

Los van de voorzieningen waaraan de bus moet voldoen gelden er voor de passagiers ook een aantal voorwaarden. De chauffeur zal hier op toezien.

Voor u als passagier geldt:

 1. Dat u afstand houdt tot de chauffeur, hij / zij zit achter een plastic scherm. Maak geen contact met haar / hem.
 2. De chauffeur kan u vragen of u klachten heeft die verband houden met het coronavirus zoals hoesten.
 3. U moet zelfstandig in de bus stappen en vooraf uw handen desinfecteren.
 4. U moet een mondkapje dragen zoals in ander openbaar vervoer.
 5. U moet zoveel mogelijk op de achterste stoelen plaatsnemen.
 6. Een rollator zal door de chauffeur met handschoenen achter in de bus gezet worden nadat de handgrepen ontsmet zijn.
 7. Aangekomen op de plaats van bestemming haalt de chauffeur dan de rollator uit de bus en zet die voor u klaar. Daarna mag u pas uitstappen.
 8. U moet met contant geld betalen, de chauffeurs zullen geen wisselgeld verstrekken.
 9. U dient voorlopig alle ritten minimaal 1 dag van tevoren telefonisch bestellen; tel.nr.  06-13 23 28 94 tussen 10.00 uur en 12.00 uur via de coördinator.(van maandag t/m vrijdag) U kunt ook een boodschap inspreken. Ritten bestellen via de chauffeur kan dus voorlopig niet meer.
 10. De coördinator is de eerste die bepaalt of u vervoerd kunt worden, de chauffeur in de bus kan u alsnog weigeren als u b.v. geen mondkapje draagt.
 11. Heeft U klachten blijf thuis! (voor uw eigen veiligheid en van de chauffeur.)

Wensbus Leudal rijdt op werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur in een gebied dat ligt rond Baexem, Buggenum, Haelen, Heibloem, Heythuysen, Horn, Neer, Nunhem en Roggel. Kosten per rit: in dorp € 1,- , naastgelegen dorp € 2,- , een /meer kern(en) overslaan € 3,-.

De Stichting Wensbus Leudal wordt gesponsord door het Nationaal Ouderenfonds, de Provincie Limburg en gemeente Leudal.

Meer informatie: http://www.wensbusleudal.nl/

Vorig artikelScholieren uit Weert gaan Graven naar de graven
Volgend artikelGouden en zilveren medailles voor Gouverneur Bieren van Lindeboom