Laatste week voor dichtwedstrijd Weert

WEERT – De termijn dat dichters hun mooiste werk kunnen indienen voor Dichter bij Weert nadert zijn einde. Tot en met 31 maart is het mogelijk gedichten in te sturen, waarna een deskundige jury beoordeelt welke gedichten op de Weerter winkelruiten worden gepubliceerd.

Prijkt jouw gedicht binnenkort op een van de ruiten in de Weerter binnenstad? Stuur je mooiste werk in! Dichters, zowel op professioneel als amateurniveau, hebben tot en met 31 maart de gelegenheid hun favoriete werk in te sturen via www.dichterbijweert.nl.

Ingezonden gedichten worden beoordeeld door een lokale jury, bestaande uit Riya Geboers (bibliothecaris en voormalig medewerker Bibliocenter), Tineke Prins (schrijfster van poëzie en oud-docent drama bij RICK) en Frans Adriaens (dialectschrijver van humoristische verhalen en gedichten). De jury maakt een selectie van inzendingen die gepubliceerd worden in het centrum van Weert. Makers van de drie gedichten die de jury het meest aanspreken ontvangen een motiverende prijs.

Er gelden enkele spelregels. Zo dienen inzenders woonachtig te zijn in of een aantoonbare relatie te hebben met Weert. Teksten hoeven niet per definitie nieuw te zijn, maar wel gemaakt door de indiener. Het volledige reglement is te vinden op de website.

Vanaf medio april zullen de geselecteerde gedichten te zien zijn op de ruiten van Weerter winkels. Op www.dichterbijweert.nl wordt dan een gratis te downloaden plattegrond met wandelroute aangeboden.

Vorig artikelGemeente Leudal gaat laaggeletterden helpen
Volgend artikelCelstraf voor inbraak in de Abdijkerk Thorn, poging tot afpersing en heling