Gemeente Leudal gaat laaggeletterden helpen

LEUDAL – De gemeente Leudal wil laaggeletterden helpen. Mensen die laaggeletterd zijn hebben moeite met lezen en schrijven. Dit gaat ze doen samen met Bibliocenter, Stichting Lezen en Schrijven en Synthese. Samen tekenen ze een taalakkoord. Ook andere organisaties worden uitgenodigd om dit te doen. Binnen de gemeente Leudal zijn ongeveer een op de tien mensen, die werken, laaggeletterd.

Het taalakkoord geeft aan:

  1. Welke partijen zich gaan inzetten om laaggeletterden te helpen.
  2. Wat de organisaties gaan doen om te helpen.

Voor Leudal betekent dit, dat de dienstverlening voor laaggeletterde inwoners, verenigingen en ondernemers, wordt verbeterd. Dit betekent onder meer begrijpelijke taal, zodat teksten voor iedereen duidelijk en begrijpelijk zijn. Dit zodat taal laaggeletterden niet tegen houdt om mee te doen aan de samenleving!

Regionaal programma
Het taalakkoord is het lokaal uitvoeringsplan dat volgt op het Regionaal programma volwasseneducatie en laaggeletterdheid Midden-Limburg 2021-2024.

Oproep
Ze willen als gemeente alle inwoners, verenigingen en ondernemers oproepen om zich aan te sluiten bij het Leudals Taalakkoord. Met zijn allen kunnen ze komen tot een effectieve aanpak van laaggeletterdheid! Dit kan zodra het taalakkoord wordt getekend. De verwachting is dat dit in mei getekend wordt.

Vorig artikelPaasspeurtocht in Weerter binnenstad
Volgend artikelLaatste week voor dichtwedstrijd Weert