Vertraging sanering voorhof stadspark

Aanleg tijdelijke pontonbrug

WEERT – In februari zou de start zijn de bodemsanering van de met zinkassen vervuilde voorhof. Dat is verschoven naar 1 mei. Voor de sanering moet een tijdelijke pontonbrug worden aangelegd voor de afvoer van het asfalt en zinkassen om zo de kwetsbare middeleeuwse kasteelpoort te beschermen.

Ook wordt er een tijdelijke bescherming gemaakt om de kasteelpoort. Van juni start men met archeologisch onderzoek op de voorhof. Het vermoeden bestaat dat daar nog veel te vinden is. Het is bekend dat daar naast de kasteelpoort, drie torens en een economiegebouw stonden. Ook was er een tussengracht met een brug naar het naastgelegen kasteel. Tijdens de Open Monumentendagen 2021 zal de voorhof wel geopend zijn voor publiek. In Weert vindt dan de landelijk opening van de Open Monumentendag plaats.

Lees ook > Weert kandidaat landelijke opening Open Monumentendag 2021

Aanzicht kasteel Weert | Yves Paquay
Vorig artikelOud-raadslid Bert Lempens (72) overleden
Volgend artikelPaasspeurtocht in Weerter binnenstad