Peelklokje week 10 online

OSPEL – Kerkdiensten van 13 tot en met 20 maart online

KERKDIENSTEN 13 – 20 maart 

Zaterdag 13 maart,
19.00 ghm Guul van Gemert en Miet van Gemert-Venner en zoon Gerrit.

Zondag 14 maart, 4 e zondag van de veertigdagentijd, zondag “Laetare”.
10.00 ghm Mathieu Loijen, Anna Catharina Bruekers en overleden familieleden,
ghm Leentje van den Berg.

Donderdag 18 maart, 19.00 voor de zieken.
Vrijdag 19 maart, Hoogfeest van H. Jozef, bruidegom van de H. Maagd Maria.

Zaterdag 20 maart,
19.00 ghm ouders Westerveen-Hermans, ghm Toon Hermans en Anna Wijen.

MISDIENAARS :
Za. 13 maart 19.00 : Tom Dirks;
Zo. 14 maart 10.00 : Willem en Pieter Tullemans;
Za. 20 maart 19.00 : Tom Dirks.

ZONDAG “LAETARE”:
Zondag half vasten was eertijds voor de gelovige christenen een feestdag : de vastentijd met matiging van eten en drinken was halverwege. De liturgie straalde blijheid uit, vandaar de naam zondag “Laetare”. Het hoogfeest van Pasen komt in zicht. In verneem dat vele parochianen – en anderen – tijdens de coronatijd op zondag in de stilte van de huiskamer Eucharistie meevieren op de televisie. U bent dan niet in de gelegenheid de H. Communie te ontvangen, maar u verlangt daar wel naar en dat wordt de geestelijke communie
genoemd. “De zuiveren van hart, die vurig wensen dat hen het heilig Sacrament mocht worden gegeven, ook als dit niet mogelijk is, ontvangen de genade van het Sacrament naar de mate van hun verlangen en gesteltenis’. (Johannes Tauler). Er is overigens elke zondag voldoende ruimte voor uw kerkbezoek (aan maximum aantal van 30 bezoekers komen we nu niet).

GEBED in de VASTEN :
Heer Jezus, vasten en vreugde gaan voor ons vaak niet samen. U bent het die van de
veertigdagentijd toch een opgewekt gebeuren maakt. U nodigt ons uit belangeloos en ongezien te geven, omdat U weet dat we van geven gelukkig worden. U zet ons aan in de binnenkamer van ons huis en ons hart uw en onze Vader te ontmoeten in gebed met het vreugdevolle vertrouwen dat Hij ons kent, door en door. En U zegt ons in blijdschap kleine stappen in de liefde te zetten door in eenvoud en goedheid te leven, voor U en jegens elkaar, in het verborgene, zonder omhaal van woorden of opzienbarende daden. Ja, U wilt voor ons van deze vastentijd een vreugdevolle, vredevolle en zinvolle tijd maken. U maakt ons nieuw ! Wij danken daarvoor !

Maak ons nieuw ! (naar Ine Driessen).

Pastoor Koumans OMI.

Vorig artikelEerste Limburgse kievitsei gevonden in Ospel
Volgend artikelGrote corona uitbraak op campus hotelschool Maastricht