Flinke impuls woningbouw Weert

WEERT – Er wordt hard gewerkt aan het realiseren van woningen in Weert. Dit is belangrijk nu de druk op de woningmarkt historisch hoog is. Deze druk geldt voor zowel de koopsector als voor de sociale huursector.

Om aan de vraag te voldoen zijn er in 2020 in Weert maar liefst 329 woningen gebouwd. Dit is het hoogst aantal woningen in lange tijd. Maar daarmee is Weert er nog niet. Om ook in de toekomst voldoende woonruimte te hebben, moet er worden gebouwd. Gelukkig liggen er op dit moment mooie plannen voor zowel de stad Weert, maar ook voor de kerkdorpen.

Midden-Limburgse samenwerking
Weert werkt in Midden-Limburgs verband samen aan woonbeleid. Dat wil zeggen dat er samen met andere gemeenten wordt gekeken naar de behoefte die er is voor het aantal en type woningen. Elke 4 jaar wordt het beleid geactualiseerd. Waar in de vorige woonvisieperiode 2014 t/m 2017 in Weert 415 woningen zijn gerealiseerd, ligt dit aantal na 3 jaar van de periode 2018 t/m 2021 al op 611 woningen in onze gemeente.

Nieuwe ontwikkelingen in Weert
Om ook in de toekomst voldoende woningen beschikbaar te hebben wordt er op dit moment flink gewerkt aan het realiseren van nieuwe woningen. Recent is het plan Werthaboulevard voor een deel opgeleverd. Dit plan is met 169 woningen het grootste plan waarin woningen zijn opgeleverd. Maar liefst 75 woningen in dit project zijn sociale huurwoningen.

Watervilla’s Park Zuytwillemsvaert | Jongen Bouwpartners

Wethouder Wendy van Eijk: ‘De behoefte aan woningen in onze gemeente is groot. De cijfers laten ook zien dat dit in de toekomst zo blijft. We houden dus een ambitieus woningbouwprogramma aan. In 2020 zijn hier nieuwe plannen aan toegevoegd, zoals het plan voor appartementen bij de stadsbrug. Maar ook plannen voor in totaal ongeveer 50 woningen aan de Beemdenstraat, een plan voor 40 woningen aan de Veldstraat in Stramproy, een plan voor 16 woningen aan de Bocholterweg in Altweerterheide en een plan voor 12 woningen aan de Kapelheuvelstraat in Swartbroek. Zo zijn er in alle dorpen plannen voor woningbouw.’

Ook zijn de plannen in de Gebiedsvisie Keent & Moesel toegevoegd. De verwachting is dat er in totaal ongeveer 225 woningen meer worden gebouwd dan er nu aanwezig zijn op de locaties waar portiek-etage woningen worden vervangen, in combinatie met de nieuwbouwlocaties.

Van Eijk: ‘Het is daarnaast erg mooi om te zien dat de transformatie van leegstaande (winkel)panden in de binnenstad goed wordt opgepakt. In 2020 zijn nieuwe plannen voor in totaal bijna 100 woningen bij de gemeente ingediend. Kortom, Weert zet alles in het werk om ook de komende periode veel woningen op te leveren.’

Vorig artikelRuim 19.000 aanvragen goedgekeurd in eerste week TVL Q1
Volgend artikelGemeente Weert : Geen compostactie in 2021