Rogstaekers gaan door met organisatie Gulden Humor in november 2021

In 2019 kreeg Thijs Brand de Gulden Humor uitgereikt

WEERT – Stadsvastelaovendjvereîniging de Rogstaekers uit Weert hopen dat het coronavirus eind november onder controle is. Dan tekenen zij voor de organisatie van de uitreiking van de Orde van de Gulden Humor. De eerste Orde van de Gulden Humor werd in 1962 uitgereikt aan kunstenaar Charles Eyck.

De onderscheiding van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) wordt uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de ‘bevordering van de levensblijheid, de humor of de vastelaovend in de provincie Limburg’. Dat gebeurt zaterdagmiddag 27 november. De dragers van de Orde van de Gulden Humor vormen samen de Broederschap van Gulden Humordragers. Na de uitreiking van de Gulden Humor aan de laureaat nemen zij de nieuwe Gulden Humordrager op in hun Broederschap.

Twee hieraan gekoppelde feestavonden worden in sporthal Boshoven gehouden, waar plek is voor 1.750 bezoekers. Een speciaal voor het festijn opgerichte stichting heeft een begroting van in totaal 190.000 euro. De gemeente Weert geeft 31.000 euro subsidie.

De SLV werd in 1962 opgericht en heeft tot doelstelling het in stand houden en bevorderen van de vastelaovend als een uiting van levende volkscultuur en folklore in Limburg en hierdoor een bijdrage te leveren aan het cultureel en maatschappelijk leven in Limburg. Bij de SLV zijn de zeventien grootste en oudste stadsvastelaovesverenigingen van Limburg aangesloten.