Weert krijgt boutiquehotel aan de Markt

WEERT – In oktober werd het pand aan de Markt 1 verkocht. De nieuwe eigenaar gaat er een boutique hotel van maken. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en de gevel van het pand is al verfrist.

Boutique hotels ontstonden in de jaren tachtig in steden zoals Parijs, Londen, New York en San Fransisco, maar zijn nu overal ter wereld te vinden. Zo kunt u dus in de loop van 2021 ook een boutique hotel vinden aan de Markt in Weert.

Een boutique hotel, of boetiekhotel, heeft een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer. Boutique hotels zijn kleinschalig en horen vaak niet tot een hotelketen. Doordat een boutique hotel kleinschalig is, kan het hotel maximale aandacht geven aan haar gasten. Service wordt niet geboden omdat dit noodzakelijk is, maar omdat de medewerkers van een boutique hotel haar gasten een unieke ervaring wil laten beleven. Ze geven de gasten een gevoel van thuis.

Een boutique hotel is vaak modern ingericht en zijn up-to-date met de trends van nu, gecombineerd met historische details. Daarnaast worden boutique hotels ook gekenmerkt door een eigen, persoonlijke stijl en accommodatie. Dit maakt elke boutique hotel uniek. Kenmerkend voor een boutique hotel is de luxueuze sfeer, intieme service, en unieke stijl. Voor mensen die meer uit een hotel willen halen dan enkel de overnachting.

Historie pand Markt 1
Het huidige pand aan de Markt werd gebouwd rond 1975 en diende als de winkel voor Jaspers Foundation- en badmode. Op deze locatie was vóór 1899 een sigarenfabriek gevestigd. In 1899 kreeg het pand een nieuwe voorgevel (zie gevelsteen zolderraam) en werd het woonhuis en apotheek van de familie Kneepkens-Esser. Vervolgens werd het pand in 1936 verbouwd tot een Edah. Daarna werd het pand in 1956 en 1969 diverse keren aangepast.