geslaagde winkeliersactie Kinrooi: Twee miljoen euro aan win-win-win-aankopen

KINROOI – Vanavond maken de gemeente en UNIZO Kinrooi de laatste gelukkige winnaars en de winnende verenigingen bekend van de zeer geslaagde win-win-win-actie. Twaalf weken lang konden lokale klanten tot 100 euro van hun aankopen in Kinrooi terugverdienen. Tegelijk kon men een lokale vereniging nomineren om hetzelfde bedrag te krijgen. Bij de laatste trekking met een superpot van 2.550 euro waren er maar liefst 30 winnende winkelhierders.

Schepen van lokale economie Peter Nies:  De win-win-win actie is – na de AED-toestellen in samenwerking met het Rode Kruis, de bolderkarren voor de Mooimakers, het beschermingspakket voor de zorgsector – opnieuw een staaltje van de mooie samenwerking tussen de gemeente en onze lokale handelaarsvereniging UNIZO Kinrooi.

In de zomermaanden werd de actie samen voorbereid. Begin oktober werd ze gelanceerd in het Weekend van de klant. Met drie keer het woordje win in de benaming van de actie verwezen we naar de drie potentiële winnaars:
1 – iedere klant die koopt of consumeert in de gemeente Kinrooi;
2 – de lokale handelaars;
3 – de erkende lokale verenigingen.

Initieel was het de bedoeling om 12 weken lang telkens 1.000 euro te verdelen onder lokale klanten. Omdat corona opnieuw de kop opstak, werd vanaf de vijfde week overgegaan naar 500 euro per week. Maar met het opgespaarde geld konden we de laatste twee trekkingen wel beschikken over een superpot van 2.500 euro. Gedurende twaalf weken maakten we in totaal 150 verschillende lokale klanten gelukkig met een terugbetaling tot 100 euro van hun aankopen.

Vital Tilmans (UNIZO Kinrooi): De 150 lokale klanten die in de prijzen vielen, kregen win-win-win-bonnen, een speciale tegoedbon ter waarde van 10 euro te besteden bij de deelnemende handelaars. De bonnen zijn trouwens het volledige jaar 2021 nog geldig. Op die manier kunnen de handelaars die omwille van corona moesten overgaan tot gedeeltelijke of gedwongen sluiting ook nog nagenieten van deze actie. De handelaars die de win-win-win-bon als betaalmiddel krijgen, kunnen het bedrag van de bonnen innen bij het gemeentebestuur.

Naast de winkelhierders is ook de lokale handel een winnaar van deze actie.  Alle kassatickets uit 3640 Kinrooi mochten ingebracht worden. Op twaalf weken tijd werd er voor maar liefst 2 miljoen euro aan kassatickets binnengebracht bij de deelnemende lokale handelaar via de win-win-win enveloppen.

Burgemeester Jo Brouns: De derde winnaar in het verhaal zijn de erkende Kinrooise verenigingen uit de socio-culturele, sport- of jeugdsector. Ook zij zagen bepaalde inkomsten uit activiteiten, eetdagen, enz… wegvallen door corona. Het gemeentebestuur stelde 12.000 euro van de hogere overheid ter beschikking voor de win-win-win-actie. Maar liefst 65 verschillende genomineerde verenigingen vielen in de prijzen. Voor verenigingen die de actie gepromoot hebben bij leden en sympathisanten, leverde dat zeer mooie bedragen op. Chiro Kinrooi, Maasland NO, Kivoc, vzw Dino en BSL Cruisers kregen op die manier bijvoorbeeld tussen de 400 en 1.000 euro in de clubkas gestort.

Martijn Vanhove, voorzitter UNIZO Kinrooi: Ondanks corona kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde actie. Maar liefst 105 lokale ondernemers tekenden in als deelnemende handelaar in dit verhaal. Door hun promotie werden veel lokale klanten aangezet tot deelname. Die winkelhierders moeten we allemaal hartelijk danken om ons te blijven steunen in deze moeilijke tijden. Communicatief stak het ook allemaal goed in elkaar met een mooie videoreportage van iedere trekking en een goede opvolging van de gemeentelijke diensten. Niettemin zullen we begin 2021 een grondige evaluatie maken van de win-win-win-actie 2020 en onderzoeken of we dit komend jaar kunnen herhalen.

Alle info over de actie – winnende klanten, winnende verenigingen, videoreportages van de trekkingen, zijn terug te vinden op www.kinrooi.be/win-win-win

Vorig artikelBasketbal Bingo
Volgend artikelLokaal bezorgen in Nederweert