Weertenaren helpen lokale verenigingen met nieuwe loterij

Inleg van Regio Loterij Weert komt rechtstreeks ten goede aan projecten

v.l.n.r. Bart Groeneveld, Luciën Adriaens en Raymond Houben

Trainingsattributen voor een sportclub, een harmonie die smacht naar nieuwe instrumenten of het verduurzamen van een accommodatie? Veel organisaties kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom hebben drie Weertenaren die het lokale verenigingsleven een warm hart toedragen Regio Loterij Weert opgericht. Een stichting zonder winstoogmerk die loterijen organiseert met serieuze prijzen, waarbij een groot deel van de inleg rechtstreeks aan de organisaties wordt uitgekeerd.

Van sport tot muziek en van erfgoed tot kunst. Verenigingen, clubs en stichtingen in alle soorten en maten zijn ontzettend belangrijk voor Weert. “De organisaties zorgen voor sociale binding en dragen bij aan het welzijn van de inwoners”, zegt Luciën Adriaens, samen met Bart Groeneveld organisator van onder meer Bevrijdingsfestival Weert en al jaren actief bij diverse verenigingen. “Zoals bekend hebben veel verenigingen het financieel zwaar. Zeker in deze tijd. Ze kunnen wel wat hulp gebruiken.”

Hartverwarmend initiatief
Adriaens en Groeneveld liepen al een tijdje met het idee de verenigingen te helpen. Aanvankelijk dachten zij aan het organiseren van een festival, maar corona gooide roet in het eten. Raymond Houben, eigenaar van café De Brouwer en restaurant De Oelepot, kwam met het plan voor een loterij. Een loterij waarbij de deelnemers enerzijds mooie prijzen kunnen winnen en tegelijkertijd de lokale verenigingen steunen. Groeneveld: “Dat sluit perfect aan bij wat wij voor ogen hadden. Samen hebben we Regio Loterij Weert opgericht. We vinden het geweldig om dit nu eindelijk kenbaar te maken.”

Iedereen kan meespelen met de Regio Loterij Weert door een lot te kopen. De loten zijn vanaf 15 februari te koop via de website www.regio-loterij.nl. Houben: “We verloten serieuze prijzen zoals een prachtige auto en een luxe vakantie. Binnenkort gaan we daar meer over vertellen. We zijn een regionale loterij, dus we kopen de prijzen ook lokaal in. De trekking vindt plaats op 18 juli 2021. Als de maatregelen het toelaten, gebeurt dat op een podium op de Markt. Dit is ook live te volgen middels een videostream. Als deze loterij een succes wordt, zullen er zeker meerdere volgen. Ook is het door de gekozen opzet mogelijk om in andere regio’s uit te gaan breiden.”

Verenigingen
In totaal verdeelt Regio Loterij Weert minstens 160.000 euro onder de verenigingen. Groeneveld: “Hoe meer loten er worden verkocht, hoe hoger het uit te keren bedrag wordt. Voordat we de loten gaan verkopen, geven we organisaties in Weert de kans om zich aan te melden. We willen hierbij dan ook een oproep doen. Kan jouw club, vereniging of organisatie wat financiële steun gebruiken? Meld je aan op de website.”

Adriaens vult aan: “Organisaties kunnen een financiële bijdrage vragen voor een specifiek te benoemen project. Denk aan nieuwe uniformen voor de schutterij of het organiseren van een expositie in het kader van cultureel erfgoed, de verbouwing van jullie clubgebouw of het plaatsen van zonnepanelen. Het kan van alles zijn, zolang het maar concreet is en ingediend wordt door een niet-commerciële organisatie.”

Kan jouw organisatie financiële hulp gebruiken om een bepaald project te realiseren? Meld je dan aan Regio Loterij Weert op www.regio-loterij.nl. Aanmelden kan tot en met 23 januari 2021.

Vorig artikelActeur Jacky Morel (Philips van Horne) overleden
Volgend artikelCoronabesmetting erg hoog in Weert