Acteur Jacky Morel (Philips van Horne) overleden

Morel speelde in de televisieserie 'Willem van Oranje' de rol van Philippe de Montmorency, graaf van Horn en Heer van Weert.

Suplicio de los condes de Egmont y de Horn

De Vlaamse acteur Jacky Morel (88) is overleden. Dat meldt zijn dochter. Hij was onder meer bekend voor zijn rollen in BRT-reeksen als “De collega’s”, “Het pleintje” en “Kapitein Zeppos”. Hij speelde in 2014 in de televisieserie ‘Willem van Oranje’ de rol van Philippe de Montmorency, graaf van Horn en Heer van Weert. In 2005 werd de serie in een verkorte versie op dvd uitgebracht.

Willem van Oranje is een televisieserie die tussen 12 januari en 8 maart 1984 werd uitgezonden door de AVRO en de VOO. De serie was een Nederlands-Belgische coproductie en werd in België gelijktijdig uitgezonden door de BRT.

De serie bestond uit tien delen waarin het levensverhaal van Willem van Oranje wordt verteld. De belangrijkste rollen werden gespeeld door vooraanstaande Vlaamse en Nederlandse acteurs als Jeroen Krabbé, Linda van Dyck en Dora van der Groen. Willem van Oranje werd geregisseerd door Walter van der Kamp.

Vlaams acteur Jacky Morel (1932-2020) begon zijn theaterloopbaan in de Beursschouwburg en de KVS. Maar het grootste deel van zijn carrière, meer dan 30 jaar, was hij verbonden aan het toenmalige dramatisch gezelschap van de BRT. Vanaf 1959 verscheen hij in verschillende tv-films en -series, waarbij hij vooral bekend werd voor zijn legendarische rol als de ietwat slome Brusselse gangwachter Hilaire Baconfoy in “De collega’s”.

Vorig artikelAangepaste herdenking Lichtjes op Oorlogsgraven 2020
Volgend artikelWeertenaren helpen lokale verenigingen met nieuwe loterij