Weerter oliebollenkramen trekken alles uit de kast voor de klant

Jeffrey Dauphin en zijn moeder Tanja. Tekst/fotografie: Wesley Hegge

WEERT – Het zijn twee smaakvolle lichtpuntjes in deze moeilijke tijd: de oliebollenkramen op het Stationsplein en aan het Bassin in Weert. Jeffrey Dauphin en zijn moeder Tanja doen er alles aan om de veiligheid van de klant te garanderen. Zo kan men blijven genieten van de heerlijkste oliebollen, appelflappen en andere lekkernijen. Wie voor 23 december de bestellijst inlevert, krijgt tien procent extra oliebollen cadeau.

Aan de hand van een oud familierecept bereiden Jeffrey en zijn moeder Tanja al jaren de heerlijkste lekkernijen. Ze komen uit een Weerter kermisfamilie en hebben net als veel andere ondernemers een zwaar jaar achter de rug. “We zijn blij dat we ondanks de coronamaatregelen open mogen blijven”, zegt Jeffrey. “Om het kopen van de oliebollen zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we alles ingericht volgens de RIVM-richtlijnen. Een goede doorloop is belangrijk en daarom vragen we mensen contant geld mee te nemen. Mocht de pinautomaat even niet meewerken kunnen we toch klanten bedienen.”

Onderscheidingen
Jeffrey is met zijn oliebollenkraam te vinden aan het Bassin (achter ijzerhandel Gruythuysen) en Tanja staat op het Stationsplein in Weert. Jeffrey: “Ik geniet van de waardering van de klanten. Die komen natuurlijk uit Weert, maar ook buiten de stad worden onze heerlijkheden geprezen. Het Nederlandse Bakkerij Centrum heeft ons met goud bekroond. In de bekende Oliebollentest van het Algemeen Dagblad hebben we de afgelopen jaren verschillende hoge noteringen behaald.”

Bestellijsten
Jeffrey en Tanja bieden hun gasten de mogelijkheid een bestellijst in te leveren (die kun je onderaan het bericht downloaden en uitprinten). Jeffrey: “Mensen kunnen die lijst invullen en deze afgeven bij de kraam. Ze krijgen vervolgens een tijdvak toebedeeld. Zo kunnen we de stroom klanten verdelen over de dag, waardoor mensen niet in een lange rij hoeven te staan. Nieuw in het assortiment zijn de oudjaarspakketten, waarin oliebollen, krentenbollen en appelbeignets te vinden zijn. Dit jaar hebben we een leuke actie. Wie voor 23 december de bestellijst inlevert, krijgt tien procent extra oliebollen.”

Bezorgen
Mochten mensen echt niet naar de kraam durven komen, kunnen ze ook laten bezorgen. Jeffrey: “De bezorgdienst bieden we aan in Weert. We doen er alles aan om de mensen juist in deze moeilijke periode een heerlijke oliebol of andere lekkernij aan te bieden.”

Download hier eenvoudig de bestellijst.

Vorig artikelOpening van nieuw MensOntwikkelBedrijf Leudal
Volgend artikelGezondere leefstijl in 2021? Laat de auto wat vaker staan