Wethouder Voss bezoekt windmolenpark Ospeldijk

V.l.n.r.: projectleider Theo Ratering, Zuidenwind-voorzitter John Schoonbroodt, wethouder Frank Voss en duurzaamheidscoördinator Hans van de Kerkhof bij de voet van één van de vier windmolens in aanbouw.

“Nederweert is volop in beweging en buiten gebeurt het”, aldus wethouder Frank Voss van de gemeente Weert. Op dinsdagochtend bezocht hij in Ospeldijk het windmolenpark dat in aanleg is.

Voor de bouw van de in totaal vier windmolens in Ospeldijk is het nodig dat er een stevig betonnen fundament wordt gelegd. In totaal gaat het om 650 ton beton per fundament. Het bedrijf Kalle en Bakker levert het beton en de vrachtwagens rijden af en aan. Wethouder Voss liet zich eerst informeren door projectleider Theo Ratering waarna de bouwplaats werd bezocht. “Het is indrukwekkend om te zien hoe groot zo’n fundering is.”

Tekst/foto: gemeente Nederweert

Vorig artikelECI theaterprogramma 2021: accent op regionaal aanbod
Volgend artikelWel koopzondagen, geen Late Night Shopping