Wel koopzondagen, geen Late Night Shopping

De jaarlijkse Late Night Shopping in de Weerter binnenstad gaat niet door. Centrummanagement Weert laat weten dat het evenement niet past binnen de kaders van coronamaatregelen. Wel gaan de geplande koopzondagen door.

De landelijke overheid heeft maatregelen afgekondigd die als doel hebben het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken. De oproep van ondernemers blijft natuurlijk om gericht en zogenoemd functioneel aankopen te doen. Het mooiste kerstcadeautje komt immers van de lokale ondernemer. Omdat de Late Night Shopping nadrukkelijk niet is voor functioneel kopen, maar bedoeld als totaalbeleving, wordt die avond geannuleerd.

Wel koopzondagen
De koopzondagen van 13, 20 en 27 december gaan wel door. Veel winkels openen dan van 13:00 tot 17:00 uur hun deuren. Met het behouden van de koopzondag dragen ondernemers bij aan de spreiding van de koopmomenten, hetgeen ervoor zorgt dat het vermijden van drukte beter te realiseren is. Ondernemers hebben hun winkels veelal aangepast om ervoor te zorgen dat bezoekers met een gerust hart terecht kunnen. Door zaken anders in te richten, een maximum aantal bezoekers toe te laten en desinfectiemiddelen aan te bieden kan de bezoeker evengoed profiteren van de lokale gastvrijheid van de Weerter binnenstad.

Op koopzondagen is parkeren in Weert altijd gratis, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom. Raadzaam is om voor je bezoek te informeren naar actuele openingstijden van de ondernemer die je wenst te bezoeken. Bezoek voor meer informatie over de binnenstad de website.

Vorig artikelWethouder Voss bezoekt windmolenpark Ospeldijk
Volgend artikelWeert verzorgt Drive-in stembureau bij verkiezingen