Uitbreiding fietsparkeerplaatsen station Weert

WEERT – Bij het station van Weert worden volgend jaar zo’n 300 extra fietsparkeerplaatsen gerealiseerd. De gemeente Weert is als enige Limburgse gemeente uitgekozen om deel te nemen aan een groot project om tienduizenden extra fietsparkeerplaatsen te bouwen bij stations in heel Nederland. De gemeente ontvangt hiervoor subsidies van het Rijk en de Provincie Limburg.

De verwachting is dat de fietsparkeerplaatsen in het 2e of 3e kwartaal van 2021 geplaatst kunnen worden.


Van auto naar fiets en trein
Op drukke momenten is het rondom het station in Weert soms lastig om een plek te vinden om je fiets te parkeren. De gemeente vindt het juist belangrijk om mensen te stimuleren om de fiets en het OV te pakken. Dat is veel beter voor het milieu dan de auto. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Met deze extra fietsparkeerplaatsen maken we de fiets en de trein aantrekkelijker. Door te kiezen voor de fiets en trein in plaats van de auto verminderen we CO2-uitstoot en drukte op de A2.”

Ten zuiden van de verkeerstunnel
Met de nieuwe fietsparkeerplaatsen wil de gemeente ook de verkeersveiligheid rondom het station verbeteren. In het ontwerp worden de fietsparkeerplaatsen ten zuiden van de stationstunnel aangelegd. Dit is makkelijker bereikbaar voor iedereen uit het zuidelijke deel van Weert. De fietsparkeerplaatsen worden aan de rechterkant van de Louis Regoutstraat geplaatst, zodat men via het trottoir het station kan bereiken. De gemeente gaat met omwonenden in gesprek om tot een definitief plan te komen.

Subsidies Rijk en Provincie Limburg
De uitbreiding van de fietsparkeerplaatsen wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Rijk (€68.000,-) en de Provincie Limburg (€51.000,-). De overige kosten worden betaald uit bestaande kredieten.

Vorig artikelWeert krijgt 562.543,- euro voor cultuur
Volgend artikelHoreca: Wij gaan 17 januari open!