Horeca: Wij gaan 17 januari open!

Winters tafereel van de Oelemarkt Weert

WEERT – Horecagelegenheden in vijftig gemeentes dreigen op 17 januari open te gaan. Het gaat onder meer om Weert, Breda, Maastricht en Haarlemmermeer. Dat schrijft de afdeling uit Breda van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een persbericht. Zo meldt de NOS.

De afdeling zegt dat ze spreekt namens alle vijftig afdelingen. Over hoeveel horecabedrijven dit gaat, is onduidelijk. De initiatiefnemers spreken van ‘duizenden’. De landelijke afdeling van Koninklijke Horeca Nederland laat weten begrip te hebben voor de situatie, maar vindt het onverantwoord om op te roepen tot dingen die tegen de wet ingaan, zegt een woordvoerder.
Inmiddels hebben Miel Koolen en Rens Broods een Facebook evenement aangemaakt om een statement te maken en een hart onder de riem te steken richting Weerter horecaondernemers.