Jasseninzamelactie ook in de gemeente Weert

Winterjassen inzamelen van 2 t/m 20 november

Jasseninzamelactie ook in de gemeente Weert

WEERT – De gemeente Weert doet mee aan een Limburgse jasseninzamelactie ‘Geef een jas en verwarm een hart’. Van maandag 2 november tot vrijdag 20 november worden er winterjassen ingezameld voor mensen die het wat minder hebben.

In samenwerking met de Sponsorwinkel krijgen de jassen een tweede leven en komen ze terecht waar ze nodig zijn. Ook 22 andere Limburgse gemeenten gaan jassen inzamelen. De actie maakt deel uit van de regionale actie van de stichting Samen voor Maastricht.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Het doel van deze actie is een warme jas voor iedereen. Ik roep dan ook iedereen op om zijn/haar kapstok of kast op te ruimen en oude jassen in te leveren. Samen met de Sponsorwinkel zorgen we dat elke winterjas een tweede leven krijgt.” We zamelen uitsluitend goede, schone jassen in. Alle warme winterjassen zijn welkom: dames-, heren- en kinderjassen. Alle ingezamelde jassen komen daar terecht waar ze nodig zijn. De jassen worden zoveel mogelijk lokaal verdeeld, door de Sponsorwinkel. Samen kunnen we er zo voor zorgen dat iedereen een warme winter heeft.

Hoe en waar inleveren?
Verpak de jas in een plastic zak en schrijf op die zak dat er een winterjas in zit. U kunt de winterjas(sen) inleveren in de kledingcontainers in Weert. Een lijst van locaties vindt u hieronder. Voor deze actie staat er tijdelijk ook een kledingcontainer voor het stadhuis van Weert.

• Dries, Weert
• Hoogveldstraat, Weert
• Huygenshof, Weert
• Maaslandlaan, Weert
• Milieustraat, Graafschap Hornelaan, Weert
• Moesdijk, Weert
• Moeselschansweg, Weert
• Oude Laarderweg, Weert
• Penitentenstraat, Weert
• Serviliusstraat, Weert
• Sponsorwinkel, Dr. Schaepmanstraat, Weert
• Stadhuis, Wilhelminasingel, Weert
• Willem de Zwijgerstraat, Weert
• Aldenheerd, Laar
• Bocholterweg, Altweerterheide
• Bokkenrijdersstraat, Tungelroy
• Kruisstraat/Demerstraat, Stramproy
• Eutropiastraat, Swartbroek

Warme jas, warme boodschap
Naast dat iemand een warme jas krijgt, kun je ook nog een boodschap achterlaten voor de ontvanger. Met de actie ‘Geef een jas en verwarm een hart’ roepen we iedereen op om een hartverwarmende boodschap achter te laten op een kaartje in een jaszak.

2020.118 LB

Vorig artikelErfgoedorganisaties ernstig bezorgd over de voorgenomen sloop 17-18de eeuwse stadsboerderij Weert
Volgend artikelOns Nederweert een groot succes