Afschaling reguliere zorg ook nodig in SJG Weert

SJG Weert

WEERT – Het aantal ziekenhuisopnames in Nederland stijgt, waardoor het SJG meer plek voor COVID-patiënten moeten creëren. Dit is sneller dan vooraf is voorspeld. Concreet betekent dat, dat het SJG vanaf maandag 2 november een klein deel van de reguliere zorg moeten gaan afschalen. 

Belangrijk om te weten is dat patiënten áltijd door het SJG gebeld worden als de afspraak of operatie niet doorgaat.

Vergroting van het aantal IC-bedden betekent minder operaties
Net als in het voorjaar gaat het SJG het aantal IC-bedden vergroten door een tweede Intensive Care op de verkoeverkamer van het operatiecomplex te creëren. Dit betekent echter wel dat ongeveer 30 % van de geplande operaties uitgesteld moet worden. De SJG specialisten maken daarbij kritisch de afweging welke operaties door moeten gaan en welke uitgesteld kunnen worden.

Poli- en onderzoeksafspraken gaan grotendeels door
Poli- en onderzoeksafspraken gaan in principe gewoon door. Een uitzondering geldt voor een aantal specifieke poliklinieken. SJG heeft nu meer specialisten nodig op de verpleegafdelingen waardoor zij niet al hun normale spreekuren kunnen houden. Dit geldt slechts voor een klein deel van de poliklinieken en onderzoeksafdelingen. Ook hier geldt dat u gebeld wordt wanneer uw afspraak niet doorgaat.

Clustermanager Riana Botter vraagt begrip voor de nieuwe maatregelen binnen SJG Weert: “Liever hadden we gezien dat dit niet nodig was, maar het is helaas niet anders. Achter elke afspraak die je af moet zeggen, schuilt een persoonlijk verhaal en treft het een individu. We begrijpen dat dat geen wenselijke situatie is. We proberen dat daarom ook alleen te doen als het echt niet anders kan. Gelukkig kan het grootste deel van de reguliere zorg nog steeds doorgaan en dat proberen we zo te houden.”

Vorig artikelZiekenhuizen: 6 coronapatiënten in Weert en 14 in Roermond
Volgend artikelGéén uitroeping stadsprinsen in Weert