Ziekenhuizen: 6 coronapatiënten in Weert en 14 in Roermond

ROERMOND | WEERT – In de ziekenhuizen in Midden Limburg zijn liggen 20 coronapatiënten. Vorige week lagen er 15 patiënten.

In het Laurentius ziekenhuis liggen 11 coronapatiënten in de kliniek en 3 patiënten op de Intensive Care. In het st. Jans gasthuis liggen vijf verdachte coronapatiënten op de verpleegafdelingen en zes bewezen coronapatiënten op de verpleegafdelingen. In Weert ligt niemand op de Intensive Care. (Peildatum 28 oktober).

Uitstel van deel geplande operaties Laurentius ziekenhuis
De toename van het aantal coronapatiënten zorgt ervoor dat het Laurentius vanaf vandaag de COVID-zorg verder gaan opschalen en mee meer bedden gaan vrijmaken voor de opvang van deze patiënten. Men is daarom genoodzaakt om een deel van de geplande operaties uit te stellen. De patiënten die dit betreft zullen persoonlijk bericht ontvangen. Ontvangt u geen bericht, dan mag u ervan uitgaan dat uw operatie gewoon doorgaat.

Plaatsing special units Sint Jans gasthuis
De units vergroten de ruimte die de Spoedpost heeft voor de opvang van patiënten en bieden de mogelijkheid om Covid(-verdachte) patiënten te scheiden van andersoortige spoedzorg. De ruimtes kunnen gebruikt worden als wachtruimte, triageruimte én behandelruimte voor zowel de Spoedeisende Hulp als voor de huisartsen van de HAP.

 

Vorig artikelVuurwerk blijft te koop in Weert
Volgend artikelAfschaling reguliere zorg ook nodig in SJG Weert