Kwijtschelding huurkosten terrassen voor horeca Leudal

LEUDAL – Het college van de gemeente Leudal komt horeca-ondernemers tegemoet en brengt voor het jaar 2020 geen huurkosten voor de terrassen in rekening. Door dit besluit hoeven circa 30 horeca-ondernemers geen kosten voor hun terras te betalen.

De facturen voor de huren van de terrassen worden normaal gesproken in april verstuurd. In afwachting van verdergaande ontwikkelingen rondom Corona landelijk, zijn deze niet in april maar na de lockdown verstuurd. Na weerstand hierop heeft het college op 14 juli 2020 ingestemd met uitstel van betaling van de huurkosten tot 1 november 2020. Inmiddels heeft het college op 13 oktober besloten om de terrashuren voor 2020 volledig kwijt te schelden. Dit is een bestuurlijke keuze van het college van de gemeente Leudal.

Vorig artikelHuis van Nicolaas stelt ticketverkoop uit
Volgend artikelWeerter binnenstad reageert op gedeeltelijke lockdown