Petitie behoud spoedzorg Weert bereikt mijlpaal

WEERT – De online petitie voor het behoud van de spoedzorg in Weert heeft in vier dagen tijd al 8000 ondersteuningen opgeleverd. Dan is meer dan tijdens een eerdere petitie in 2014. De petitie is gericht tegen de plannen van Den Haag om de acute zorg te centraliseren.

Initiatiefnemer Paul Lempens: ‘Dit is nog maar een ‘houtskoolschets’, dus een vroeg plan. Maar ik heb in de politiek geleerd dat als iets een foute richting op gaat, dat je dan niet moet wachten.’ De petitie is volgens Lempens bedoeld om te laten weten wat de mensen er van vinden namelijk dat ze het er niet mee eens zijn. En om aandacht te vragen voor deze richting waarop het Ministerie denkt. ‘Er is namelijk nauwelijks aandacht voor geweest tot nu toe. Heel veel mensen in de regio Weert hebben het doorgestuurd zonder dat er veel in de media was, dus het is een écht sneeuwbaleffect waar ik trots op ben.’

Petitie
De petitie ondersteunt de gemeentebesturen en de ziekenhuisdirecteuren die in Den Haag op formele wijze hun visie indienen. Mensen kunnen de petitie online vinden en op de hoogte blijven via de Facebookpagina. Ook organisaties kunnen zich aansluiten om te ondersteunen.

Vorig artikelVan der Valk gaat in 2022 hotel bouwen in Weert
Volgend artikelAmbassadeur Aiga Liepina opent consulaat Letland in Weert