Herfstvakantie omvangrijke spoorwerkzaamheden Roermond – Weert

Archiefbeeld spoorwerkers aan de slag in Roermond

ROERMOND | WEERT – ProRail laat in de herfstvakantie omvangrijke werkzaamheden uitvoeren tussen Roermond en Weert. Prorail vernieuwt sporen en wissels en pleegt groot onderhoud aan het spoorviaduct over de N279.

Van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 25 oktober rijden er tussen Roermond en Weert geen treinen en zet NS voor de reizigers bussen in. In de weekenden van 17 en 18 oktober en 24 en 25 oktober zet Arriva bussen in tussen Roermond en Echt en tussen Roermond en Swalmen en NS rijdt dan met bussen tussen Weert en Sittard.

Over het spoor rijden dagelijks heel veel treinen. Dit zorgt voor slijtage van de spoorstaven, dwarsliggers en de stenen onder het spoor. Daarom vernieuwen we sporen gemiddeld eens in de twintig tot dertig jaar. Dat doet ProRail bij voorkeur in periodes waarin er minder reizigers zijn. Bijvoorbeeld in de nachtelijke uren of in de weekenden. In overleg met reizigers- en goederenvervoerders kiezen we er soms voor om meerdere dagen achter elkaar aan het werk te gaan, zoals nu in de herfstvakantie. Dit heeft als voordeel dat er in relatief korte periode veel werk verzet kan worden. Anders zouden we hier meerdere weekenden voor nodig hebben. Omdat ProRail 24 uur per dag doorwerkt kunnen omwonenden mogelijk hinder ondervinden. Zij worden hierover tijdig per brief geïnformeerd.

 

Vorig artikelAltweerterheide krijgt zendmast
Volgend artikelRituals verhuist binnen Weert van Langstraat naar Muntpassage