Altweerterheide krijgt zendmast

Betere dekking voor mobiel telefoonverkeer

technology, leisure and people concept - happy man in earphones with smartphone listening to music at home

WEERT – Inwoners van Altweerterheide ondervinden dagelijks ongemak van het ontbreken van dekking van mobiel (data)netwerk. Om dit te verhelpen plaatst KPN een zendmast op het parkeerterrein van de sporthal Op Den Das.

Inwoners van Altweerterheide en directe omgeving hebben over het ontbreken van bereik vaak klachten ingediend bij de verschillende aanbieders van mobiele data en telefonie. Aanbieder KPN B.V. gaat nu naar aanleiding van de klachten een zendmast plaatsen op het parkeerterrein aan de Bocholterweg 89. Om de installatie mogelijk te maken sluit het college van B&W een erfpachtovereenkomst met KPN. Hierdoor is er dekking van mobiel (data)verkeer in Altweerterheide en omstreken.

Werkzaamheden
Op het parkeerterrein staat nu een mast met daarop het Waarschuwing en Alarm Systeem (WAS). Het Waarschuwing en Alarm Systeem wordt overgezet naar de nieuwe zendmast, de oude mast wordt verwijderd.

Voor het plaatsen van de zendmast wordt een vergunningsaanvraag ingediend. Onderdeel van de vergunning is het kappen van een drietal berkenbomen. De aanwezige eikenbomen kunnen behouden blijven. Nadat de zendmast met omliggende installatiekasten is geplaatst, wordt een groenvoorziening gerealiseerd die het zicht op de apparatuur op de grond zo veel als mogelijk afschermt.

Vorig artikelAmbassadeur Aiga Liepina opent consulaat Letland in Weert
Volgend artikelHerfstvakantie omvangrijke spoorwerkzaamheden Roermond – Weert