Aanleg fiets- en voetgangersoversteek Laarveld – Wiekendreef

WEERT – Op donderdag 1 oktober starten de werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe fiets- en voetgangersoversteek over de Ringbaan Noord ter hoogte van de Wiekendreef. Daarnaast wordt er een tijdelijke verbinding gemaakt tussen deze oversteek en de Kransakker in Laarveld.

Wethouder Wendy van Eijk: “De ontwikkeling van het plan Laarveld vraagt om nieuwe voorzieningen voor langzaam verkeer om de Ringbaan Noord over te kunnen steken. De oversteekvoorziening Wiekendreef is daar onderdeel van, net als de fietsbrug Laarveld die volgens planning volgend jaar wordt gerealiseerd. Met deze oversteek wordt invulling gegeven aan de realisatie van een verkeersveilige verbinding tussen Laarveld en Molenakker.”

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan naast grondwerk en het aanbrengen van nieuwe verhardingen ook uit het plaatsen van verlichting langs de tijdelijke verbinding naar de Kransakker en het aanpassen van de verkeersregelinstallatie op de Wiekendreef.

Planning
De werkzaamheden starten op 1 oktober en duren tot eind oktober. Ter plaatse van de werkzaamheden worden verkeersmaatregelen genomen door het plaatsen van tijdelijke rijstrookafzettingen.

Vorig artikelNyrstar Budel investeert 22 miljoen euro in gasreiniging
Volgend artikelNieuwe coronamaatregelen uitgelekt