Jocus brengt de vastelaovend naar de Venlonaar

Venloosch Vastelaoves Gezelschap

VENLO – Tijdens de 11devande11de is er dit jaar géén muziek voor het stadhuis en zijn er geen andere publieke activiteiten. Wel wordt er elf keer met het kanon worden geschoten, dit jaar vanaf het balkon van het stadhuis. Ook wordt de nieuwe Jocus-cd gepresenteerd en een ‘opstaeker’, een nieuw speldje. Die is dit keer gemaakt door een Tegelse kunstenaar.

De pronkzitting op 14 november is dit jaar ook anders dan anders. Het afscheid van prins Marcel II Verdellen zal niet in Hoonderstal (De Maaspoort) zijn, maar op de Markt voor het stadhuis. „Het wordt een echte boètezitting”, aldus Versleijen. De nieuwe prins wordt op 30 januari 2021 wel gepresenteerd in de Hoonderstal. Hoe de vastelaovend er verder precies uit gaat zien, is nog onbekend. Versleijen: „In 2021 geldt dat als de Venlonaar niet naar de vastelaovend kan komen, dan gaan wij als Jocus de vastelaovend naar de Venlonaar brengen. Ik verheug me nu al op een hele bijzondere vastelaovend.”

De grote optocht op maandag tijdens vastelaovend in Venlo gaat volgend jaar niet door. Dat maakte Vastelaoves Gezelschap Jocus maandagavond bekend. Dat is een duidelijkheid die wij op dit moment wel moeten brengen naar de wagenbouwers en de groepen die bezig zijn met de pakjes”, vertelt Roel Versleijen, oftewel Vors Joeccius XI, in het filmpje. Wél wordt er een nieuwe boerebroélofgezelschap gepresenteerd, maar het stel zal pas trouwen in 2022.

Vorig artikelKermis Baexem gaat wel door!
Volgend artikelStichting Kei Sjiek doneert 350 euro aan Voedselbank Weert