Foto-expositie ‘Franse watertorens’ in de Annex

WEERT – De foto-expositie ‘Franse watertorens’ van Jo Brunenberg (Stramproy, 1949) is dit najaar – van 4 september t/m 17 oktober – te zien in de Annex. Al in de zeventiger jaren fotografeert Brunenberg incidenteel Franse watertorens, maar vanaf 2008 raakt hij definitief in de ban van de enorme rijkdom aan vormen en stijlen.

Tijdens talrijke reizen kriskras door Frankrijk fotografeert hij deze vaak iconische bouwwerken zowel in stedelijk gebied als op veelal hoger gelegen plaatsen verspreid over het platteland. Na ruim 10 jaar resulteert het project ‘Portraits de châteaux d’eau’ in een zeer uitgebreide reeks van meer dan 250 zwart-wit foto’s van Franse watertorens. De expositie is te zien van 4 september t/m 17 oktober 2020.

Vorig artikelOpen Monumentendag in Weert
Volgend artikelSnelheidsplan Hamont-Achel ‘on hold’ gezet