Snelheidsplan Hamont-Achel ‘on hold’ gezet

HAMONT-ACHEL – Naar aanleiding van een klacht tegen het gemeenteraadsbesluit van 25 juni 2020 verklaart het Kabinet van de Gouverneur het besluit rond het aanpassen van het snelheidsplan nietig. Medewerkers van de stadswerf plakten intussen alle verkeersborden die in het kader van het vernieuwde snelheidsplan geplaatst werden af. De oude verkeersborden werden opnieuw geactiveerd.

Op de gemeenteraad van 25 juni werd beslist om het snelheidsplan in Hamont-Achel aan te passen. Hoewel alle politieke fracties het erover eens waren dat de snelheden op bepaalde wegen aangepast dienden te worden, was het dossier blijkbaar niet volledig. Zo ontbrak er immers een essentieel stuk, met name het advies van politiezone HANO. Om die reden werd er een klacht ingediend bij het Kabinet van de Gouverneur en werd het goedgekeurde besluit intussen vernietigd.

Opnieuw onder de loep
Het stadsbestuur heeft respect voor de beslissing van het Kabinet van de Gouverneur en zal dit dossier opnieuw onder de loep nemen en grondiger onderbouwen. Met het oog op een verkeersveiliger Hamont-Achel zal dit dossier dan zo snel mogelijk opnieuw voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

Vorig artikelFoto-expositie ‘Franse watertorens’ in de Annex
Volgend artikelBurlende edelherten in de Weerter bossen