Poort van Limburg weer open voor gebruik in sociaal-culturele sfeer

Beheer door Munttheater

WEERT – Het college van B&W van de gemeente Weert brengt het beheer van zalencomplex Poort van Limburg voor de rest van dit jaar onder bij Stichting Munttheater. Concreet betekent dit dat het Munttheater de sleutel ontvangt en de komende maanden bijeenkomsten en voorstellingen in ‘de Poort’ kan faciliteren, die nu door de beperkende coronamaatregelen niet in het Munttheater (kunnen) plaatsvinden.

Wethouder Wendy van Eijk: “Zoals bekend, zijn diverse partijen uitgenodigd om het beheer van het zalencomplex Poort van Limburg over te nemen. Het beheer van de Poort is geen kernactiviteit van de gemeente Weert en we zijn dan ook blij dat we dit tot die tijd kunnen overdragen aan het Munttheater. Zij hebben veel kennis en ervaring op dit gebied en daarmee kunnen we als gemeente via het theater ‘de Poort’ letterlijk weer openen voor de stad.”

Directeur van het Munttheater, Brigitte van Eck, is verheugd met dit besluit: “In de Poort van Limburg kunnen we bijna het dubbele aantal mensen op een veilige en verantwoorde wijze ontvangen, maximaal 178 in vergelijking met 88 in het Munttheater, en dat betekent dus ook meer mogelijkheden in onder meer het organiseren van bijeenkomsten en het bijboeken van professionele voorstellingen. En wellicht is het voor verenigingen ook interessant om hun optreden nu wel door te laten gaan met deze capaciteit. Het biedt enorm veel kansen. We hebben er veel zin in om met de programmering en planning aan de slag te gaan.”

Voorwaarden
De gemeente heeft een aantal voorwaarden aan het beheer en gebruik gesteld, waaronder een sociaal-cultureel tarief voor maatschappelijke en culturele organisaties en de voorwaarde dat er geen commerciële activiteiten en feesten worden georganiseerd. Dit sluit aan bij de huidige coronamaatregelen waarbij rekening moet worden gehouden met de afstand van 1,5 meter. Alle bijeenkomsten zullen dan ook zittend plaatsvinden.

Vorig artikelVeranderde arbeidsmarkt door corona
Volgend artikelVoorstel verkeersveilige inrichting Laarderweg en Rietstraat