Munttheater presenteert programma en brochure najaar 2020

WEERT –  Onder het motto ’Het is even wennen, maar het blijft gezellig genieten in het Munttheater’ is zondag het nieuwe theaterprogramma gepresenteerd aan de Hartsvrienden van het Munttheater.

Een stralende directeur Brigitte van Eck en haar collega’s begroetten de gasten in het theater, op gepaste afstand, maar met een enthousiasme dat duidelijk aangaf hoezeer het Munttheater zijn publiek heeft gemist de afgelopen maanden, en hoe blij iedereen is om weer bezoekers te kunnen ontvangen.

Programma
Het nieuwe seizoen start op 2 oktober spetterend met een swingende soulavond door The Soul Diva’s Caroline Dijkhuizen, Shirma Rouse en Laise Sanchez. Het programma loopt tot januari 2021 en biedt veel muziek en cabaret. Grote toneelstukken en musicals zijn vervangen door intieme solovoorstellingen en monologen, zoals bijvoorbeeld Johanna ter Steege met de Broadway-hit  ‘Ik heet Lucy Barton’ of Ursul de Geer met ‘Nachttrein naar Lissabon’.  In de loop van het seizoen zullen er nog diverse nieuwe producties worden bijgeboekt. Acteurs en muzikanten ontwikkelen steeds meer nieuwe, bijzondere concepten die afgestemd zijn op de 1,5 meter situatie in het theater. Tot januari 2021 zijn er twee voorstellingen per avond, één om 19.00 en de ander om 21.30 uur. Er is geen pauze en een voorstelling duurt één tot anderhalf uur. Sommige familievoorstellingen spelen zelfs drie keer per dag, zoals de populaire kleutervoorstelling van de Efteling Jokie & Jet.

Nieuw:  Open Podium
Nieuw dit najaar is het concept Open Podium. Op 17 oktober, 21 november en 20 december biedt het Munttheater iedereen uit de regio Weert de kans om zijn of haar theatertalent te tonen aan het publiek. De december editie wordt zelfs een echte Kerstspecial. Inschrijven kan vanaf half september via de website.

Complete theaterbeleving
In het Rabobank theatercafé is veel aandacht besteed aan een gezellige, warme sfeer en zijn er intieme zitjes met een eigen kapstok gecreëerd om de bezoekers een gevoel van veiligheid en gezelligheid te laten ervaren. De gasten worden door een medewerker naar een eigen tafeltje begeleid, waar na afloop van de voorstelling een drankje wordt geserveerd. Om de beleving van een avondje uit compleet te maken, zijn er met plaatselijke horecapartners Hostellerie Munten en De SooS speciale horeca-arrangementen samengesteld. Zo kan de bezoeker vooraf een speciaal theaterdiner reserveren bij Hostellerie Munten, of achteraf genieten van een borrelarrangement bij beide locaties, op loopafstand van het theater.

De minipresentatie werd begeleid door een jukebox sessie, verzorgd door zangeres Linda Smeets, die vooraf opgegeven verzoeknummers van het publiek vertolkte. Een persoonlijke toelichting bij de keuze voor een nummer werd door Brigitte voorgelezen. Even werd weer duidelijk hoe belangrijk muziek in het leven van mensen is, en hoe theater bijdraagt aan het creëren van mooie ervaringen en herinneringen. Met het laatste verzoeknummer van het hele Munttheater team: ‘Ain’t no moutain high enough’, werd de toon gezet voor het nieuwe seizoen; positief, creatief en vol goede moed gaan ze het nieuwe theaterseizoen tegemoet. Een seizoen waarin de gasten getrakteerd worden op een mooie, gezellige avond uit, maar dan nét even anders.

Brochure
Het programma staat op de website, er is een digitale bladerbrochure, maar er is ook nog een compacte papieren brochure gemaakt. Deze is af te halen aan de theaterkassa van het Munttheater, vanaf woensdag 2 september 15.00 uur.

Vrije verkoop
Het nieuwe programma is reeds zichtbaar op de website van het Munttheater. Hartsvrienden en abonnementhouders kunnen met voorrang bestellen. De vrije verkoop via de website start vrijdag 4 september om 12.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.munttheater.nl.

Vorig artikelUitgestelde inzamelactie Weert Collecteert!
Volgend artikelHelemaal géén kermissen in Weert