Budelse brouwerij bestaat 150 jaar

Bierbrouwerij de Hoop nu de Budelse brouwerij | Foto: Heemkundekring Baronie van Cranendonck - Harrie Jaspers

BUDEL – De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij met een eeuwenoude traditie. Sinds 1870 verankerd in het hart van het Brabantse Budel. 150 jaar geleden opgericht door Gerardus Arts onder de naam ‘De Hoop’.

Het is 1870 als Gerardus Arts de deuren opent van zijn eigen bierbrouwerij ‘De Hoop’, nu bekend als de Budelse Brouwerij. Het symbool van ‘De Hoop’, het anker, siert het logo van de brouwerij. Het staat voor ‘hoop’, maar ook voor een ontdekkingstocht: proeven van het leven en genieten van de mooie momenten.

Foto: screenshot website Budelse brouwerij

Vandaag de dag is de brouwerij in handen van de vierde generatie: Carine, Gerard en Harry Arts. Men heeft de kneepjes van het brouwersvak van jongs af aan meegekregen. Met veel enthousiasme brouwen zij een unieke variëteit aan bieren. het paradepaardje is Budels Pilsener, gebrouwen met zacht brouwwater en verfijnd van smaak. Het gehele assortiment bestaat uit 18 smaakvolle bieren waaronder 10 biologische bieren.