Wolf in het Weerterbos

WEERT – In het Weerterbos is al een paar keer een wolf gesignaleerd volgens Stichting het Limburgs Landschap. De stichting beheert het natuurgebied op de grens van Nederweert en Weert.

Stichting het Limburgs Landschap gaat ervan uit dat het om de wolf gaat die zich op de Strabrechtse Heide in Noord-Brabant lijkt te hebben gevestigd. Het Weerterbos ligt in het verlengde van dat Brabantse natuurgebied. Die wolf is sinds begin 2020 onder meer in Someren en Maarheeze gezien en heeft in totaal al zestien schapen gedood en ook een Schotse hooglander. Eerder werd in Nederweert ook al wolvensporen gesignaleerd.

Wethouder Geert Gabriëls is verheugd dat de wolf zich in Weert vestigt. Via Twitter: ‘De wolf heeft de grote natuurgebieden rondom onze stad gevonden! De Strabrechtse Heide is de derde plek in Nederland waar een wolf zich zou hebben gevestigd. De Strabrechtse Heide is een natuurgebied van 1.500 hectare. Dat aangevuld met 900 hectare Weerterbos is een prima leefgebied voor de wolf.

Eerder werden er ook wolven in België gesignaleerd. Bekijk hier onze artikelen over wolven in de regio.

Vorig artikelHenkelman in problemen door bankroet Belgische modereus FNG
Volgend artikelBudelse brouwerij bestaat 150 jaar