Strengere coronamaatregelen voor horeca

Oelemarkt Weert

Minister president Mark Rutte maakten gisteren strengere regels voor de horeca bekend. De horeca gaat voor binnen én buiten, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werken op basis van reservering (van tevoren of aan de deur), een gezondheidscheck en het toekennen van een vaste zitplaats (placering) aan een tafel of aan de bar.

Daarnaast worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren. Bezoekers laten op vrijwillige basis naam- en contactgegevens achter zodat de GGD contact kan opnemen bij een besmetting die verband houdt met de horecagelegenheid.

Sluiting van 14 dagen bij overtreding
Bij constatering van bronbesmetting door GGD, leggen voorzitters veiligheidsregio een sluiting van maximaal 14 dagen van recreatieve instellingen (zoals bioscopen, horecaondernemingen, pretparken, theater, musea, enzovoorts) op.

Vorig artikelHittegolf: Vakantie vieren in Limburg
Volgend artikelGrip op coronavirus met mogelijk lokale maatregelen