2e Hema Volksloop weer een succes

WEERT – Na onderbreking door de Corona Crisis van 3 maanden, ging op 5 juli de Hema IJzeren Man Volksloop weer van start. Afgelopen zondag 2 augustus was de tweede loop in de nieuwe setting. Ook weer volgens de regels van de veiligheidsregio Noord en Midden Limburg.

Daardoor konden maar 100 sporters deelnemen. Hierdoor was het voor vele lopers jammer genoeg niet mogelijk om mee te doen. De lopers komen van heinde en verre. Uit Zuid-Limburg en uit Brabant ,maar ook lopers uit België en zelfs weer uit Duitsland. Een opmerkelijk deelnemer was een tweedekamerlid uit Midden Limburg. Hieruit blijkt dat de maandelijkse Hema IJzeren Man Volksloop nog altijd populair is.

Afstand
De organisatie en de lopers hebben er alles aan gedaan om aan de 1.5 meter regel te voldoen. 3 vakken waar de lopers zich voor de start zich konden opstellen, zodat niet alles bij elkaar staat. De allerkleinste lopers mochten al direct naar de start om 10 uur. Daarna konden de andere lopers in groepen van tussen de 30 en 40 lopers per loopafstand, zich bij de start opstellen in een startvak met 1.5 meter tussen -ruimte. Zodat voor elke groep lopers met 1.5 minuut tussentijd van start kon gaan.

Ook is het parcours zodanig aangepast dat er geen smalle wegen meer zijn en iedereen elkaar kon passeren op 1.5 meter. Dit verliep perfect, zodat er vele blijde gezichten waren na afloop. Het was weer een prima loop die vele sporters een tijd gemist hebben.

Uitslagen
Even leek het erop dat er door een storing de elektronische tijdmeting uitgevallen was, echter dit werd door Jan Bouten kundig opgelost. Zodat later in de middag de uitslagen weer op internet stonden. Volgende maand, op zondag 6 september, mogen er weer meer lopers meedoen. Weer alleen door voorinschrijven. Dus weer geen na-inschrijving. Vanaf 8 augustus kun je hier weer voor inschrijven.

Deze Volksloop wordt gesteund door Hema, Posno- sport, Dennenoord, Erkens Fiets-Techniek en Wertha bieren.

Vorig artikelGuus van der Wegen nieuwe pastoor Boshoven/Laar in Weert
Volgend artikelMoederbedrijf Miss Etam (winkels in Weert en Roermond) failliet